Drivhuseffekt og moral

Virkningen av global oppvarming som et resultat av mer enn hundre år med utslipp fra vestlig industri, er i ferd med å ramme millioner av våre medmennesker i de fattigste utviklingslandene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Har drivhuseffekten en moralsk dimensjon? Mens verdens regjeringer møter til klimaforhandlinger i Bonn, anbefaler vi å reflektere over noen av de seneste konklusjonene til forskerne i FNs klimapanel (IPCC).

Bildet de tegner, spesielt for de fattige landene, er skremmende. Malariaparasitten og kolerabakterien, som er avhengige av tropevarme, spres nå til høyereliggende områder. Dette sammen med vannmangel, delvis utløst av klimaendringer, forventes å forverre fattigdomstragedien som rammer store deler av det afrikanske kontinentet.

Virkningen av global oppvarming som et resultat av mer enn hundre år med utslipp fra vestlig industri, er i ferd med å ramme millioner av våre medmennesker i de fattigste utviklingslandene.

Rapporten viser at malariatilfeller i fjellområder i Rwanda har økt med 337% de siste årene, og at en betydelig del av denne økningen skyldes endringer i temperatur og nedbør som har gitt bedre betingelser for disse dødelige organismene.

Vi er den blå planeten; over 70% av jordens overflate er dekket av vann. Vi er avhengige av vann for å produsere mat, trives og overleve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer