Dro inn milliarder. Nå kommer «Space Jam 2»

Snurre Sprett får hjelp av LeBron James i basketball-oppfølger.

SNURRE: «Space Jam» ble en kassasuksess, mye takket være kjemien mellom hovedrolleinnehaverne Michael Jordan og Snurre Sprett. Video: Warner Bros. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gode nyheter for alle fans av LeBron James, Snurre Sprett, ballsport og marsboere.

Warner Bros. har bekreftet at «Space Jam 2», oppfølgeren til den halvanimerte basketball-komedien «Space Jam» fra 1996, vil ha premiere i USA 16. juli 2021. Filmen vil inkludere basketballstjerne LeBron James i sin første skuespillerrolle siden «Trainwreck» fra 2015. Dette melder Variety.

Det er Terence Nance, skaperen av HBO-serien «Random Acts of Flyness», som regisserer oppfølgeren. Ifølge The Hollywood Reporter samarbeider han med blant annet «Black Panther»-produsent Ryan Coogler.

Kamp om livet

Foto: Warner Bros.
Foto: Warner Bros. Vis mer

Selv om originalen aldri traff i nettet til kritikerne, var den en «slam dunk» på kino, og dro inn over 230 millioner dollar (nesten 2 milliarder kroner) internasjonalt, ifølge Box Office Mojo.

Det gjør den til den mest innbringende basketball-filmen i historien.

Filmen kombinerte kjente tegnefilmfigurer fra «Looney Tunes»-universet, som Snurre Sprett, Daffy Duck og Bippe Stankelbein, med idrettsutøvere som Michael Jordan og Charles Barkley.

Handlingen dreier seg rundt en lumsk gruppe bitte små utenomjordiske vesener, med en ond plan om å kidnappe «Looney Tunes»-gjengen for å bruke dem som slavearbeidere på sin intergalaktiske fornøyelsespark.

Snurre og co. utfordrer smårollingene til en basketballkamp med friheten deres som innsats. Men når romvesenene absorberer talentene til fem av verdens beste spillere, og forvandles til fryktinngytende basketball-monstre, ser det plutselig mørkt ut.

Det er bare én mann kan redde dem: den pensjonerte toppspilleren Michael Jordan.

Filmen ble spilt inn etter at Michael Jordan trakk seg som NBA-spiller i 1993. I 1995 gjorde han imidlertid comeback, og spilte fram til 2003.

Kjente låter

Filmen er også kjent for låtene «I Believe I Can Fly» av R. Kelly og «Hit 'Em High» med rapperne Busta Rhymes, Coolio, LL Cool J, Cypress Hills B-Real og Method Man fra Wu-Tang Clan.

Begge ble store hits, og gjorde at filmens soundtrack ble enda mer populært enn selve filmen.

Det er ikke første gang det ryktes om en oppfølger til den spinnville basketball-filmen. I januar avslørte den ikoniske skateboarderen Tony Hawk at Warner Bros. kontaktet ham i 2003.

De ville at han skulle spille hovedrollen i en «Space Jam»-oppfølger der basketball var byttet ut med, du gjettet riktig, skateboard.

«Skate Jam», som arbeidstittelen var, ble dessverre aldri laget.

Filmen er også kjent for å ha vært en pioner innen markedsføring på internett. Ifølge Rolling Stone ble filmens offisielle nettside utviklet av fem personer, som fikk mer eller mindre frie tøyler til å utfolde seg med grafikk og interne vitser.

I 2010 ble nettsiden gjenoppdaget, og ble en viral sensasjon. 23 år seinere er den fortsatt helt uforandret.

Det er foreløpig ikke satt noen norsk premiere for «Space Jam 2».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer