Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dro tomhendte hjem

Ingen pris til Joachim Trier i Cannes.

INGEN PRIS: Selv om den norske filmen fikk stående applaus og ble meget godt mottatt på filmfestivalen i Cannes, måtte Anders Danielsen Lie (t.v) og regissør Joachim Trier dra tomhendte hjem fra festivalen. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
INGEN PRIS: Selv om den norske filmen fikk stående applaus og ble meget godt mottatt på filmfestivalen i Cannes, måtte Anders Danielsen Lie (t.v) og regissør Joachim Trier dra tomhendte hjem fra festivalen. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Vis mer

CANNES (Dagbladet): Den sør-koreanske regissøren Kim Ki-Duk og tyskeren Andreas Dresen deler hovedprisen i den såkalte Un Certain Regard-konkurransen under årets filmfestival i Cannes. Regissørprisen gikk til iranske Mohammad Rasoulof, som sitter fengslet i Teheran for å ha drevet propaganda mot prestestyret i landet.

Ingen pris Det ble dermed ingen priser på norske Joachim Trier, som har deltatt i Un Certain Regard-programmet med filmen «Oslo, 31. august». Den ble vist på festivalpalasset i Cannes torsdag og fredag til stående applaus fra publikum.

- Jeg følte at vi fikk en god respons fra salen, og ikke minst etterpå, da mange kom bort til meg og sa de var beveget av filmen, sa hovedrolleinnehaver Anders Danielsen Lie til Dagbladet etter premieren.

Da filmen skulle vises for internasjonale filmdistributører gikk det imidlertid galt. Arrangøerene forvekslet «Oslo, 31. august» med den romantiske islandske komedien «Our Own Oslo», og i ti minutter satt noen av verdens mektigste filmbransjefolk og klødde seg i hodet over hvorfor nordmennene hadde presentert filmen som et dyptgripende drama om en ung mann på vei ut av narkotikahelvetet.

Solgt til utlandet Likevel skal «Oslo, 31. august» nå være solgt til en rekke land for kinodistribusjon, og har dessuten fått positiv omtale i flere internasjonale filmtidsskrifter. Aki Kaurismakis «Le Havre», Pierre Schoellers «The Minister» and Jeff Nichols' «Take Shelter» har mottatt filmkritikerpriser i Cannes i dag. Den gjeveste prisen av alle - Gullpalmen - deles ut søndag kveld.

«Oslo, 31. august» har selvfølgelig norsk premiere 31. august.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media