Drømmedamene

Middelaldrende norske menn vil ha Dorthe Skappel. De impotente digger Siri Kalvig og Anne-Kat. Hærland.

TV2-kjendisen Dorthe Skappel er norske menns drømmekvinne. En av fem nordmenn mener hun er den kjente kvinnen som er mest lik deres feminine drøm. Meteorolog Siri Kalvig , freestylekjøreren Kari Traa og reality-kjendisen Elin Tvedt følger på de neste plassene.

747 spurte

De kongelige kvinnene scorer lavt. Prinsesse Märtha Louise scorer høyest hos tre prosent av norske menn, mens bare en prosent har kronprinsesse Mette-Marit som sin favoritt. Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland er ifølge den ferske MMI-undersøkelsen den minst attraktive av de 20 kjente kvinnene som er mulige svaralternativer. Null prosent av de 747 spurte nordmennene svarte at Valgerd var drømmekvinnen.

Undersøkelsen, som har spurt menn mellom 39 og 75, er utført for Lilli Norge, som har en ny potenspille på markedet

Drømmen Dorthe

Dorthe Skappel scorer høyest i de fleste kategoriene. Hun er favoritten til rundt 25 prosent av alle menn mellom 39 og 55. Hun scorer høyest blant gifte menn, samboere og menn i faste forhold som ikke bor med samboeren. Hun er de potente menns nummer en.

19 prosent av menn som sier at de aldri har opplevd potenssvikt, foretrekker henne.

Dorthe Skappel selv sier til Nettavisen at hun er smigret over resultatet, selv om hun synes det er vel latterlig med slike undersøkelser.

Siri Kalvig tar også undersøkelsen med godt humør.

- Jeg synes jo rett og slett det var litt gøy, tatt i betraktning av min tilstand, sier den høygravide meterologen til Absolutt Underholdning på TV2.

Menn som har opplevd ereksjonssvikt, fortrekker Siri Kalvig framfor Dorthe. Men mer oppsiktsvekkende er det at så mange av de menn som har opplevd å ikke få den opp, har Anne-Kat.Hærland som drømmedame. Mens bare sju prosent av landsgjennomsnittet foretrekker Anne-Kat., digger hele 11 prosent av de impotente henne. Hilde Hummelvoll er også en favoritt blant dem som har opplevd ereksjonssvikt.

Siri Kalvig er den klare favoritten blant menn mellom 56 og 75. Elin Tvedt er de ensliges drømmedame, mens Siv Jensen overraskende nok er enkemennenes favoritt.

Drømmelista

Norske kvinner behøver ikke fortvile. Uansett hvor mange som liker Dorthe og Anne-Kat, er den ubestridt største svarkategorien i undersøkelsen «Ingen av disse». Dette er lista over norske menns drømmedamer:

1. Dorthe Skappel 18%
2. Siri Kalvig 15%
3. Kari Traa 15%
4. Elin Tvedt 13%
5. Hilde Hummelvoll 12%
6. Celina Midelfart 10%
7. Vendela Kirsebom 7%
8. Maria Bonnevie 7%
9. Anne-Kat.Hærland 7%
10. Siv Jensen 6%
11. Guro Fostervold 6%
12. Bente Skari 5%
13. Prinsesse Märtha Louise 3 %
14. Silje Nergaard 3%
15. Kristin Clemet 2%
16. Lise Karlsnes 2%
17. Ingunn Yssen 1%
18. Kronprinsesse Mette-Marit 1%
19. Valgerd Svarstad Haugland 0%

Ingen av disse 37%

7 PROSENT: Anne-Kat. Hærland.
2 PROSENT: Kristin Clemet.
MEST POPULÆR: Dorthe Skappel fikk 18 prosent av stemmene.