Drømmedans for Tonje

Ingen dans på roser, men Tonje Westbye svever i skyene. Som ungjente drømte hun om en danserolle i «Fame». Runar Borge gjorde drømmen til virkelighet.


DANSER MOT STJERNENE: Tonje Westbye er eneste norske danser i superoppsetningen av Runar Borges Fame.

Og nå skal 20000 nordmenn se henne i Spektrum.1500 dansere møtte for seks uker siden opp på audition i London for å få dansejobb til «Fame»-oppsetningen i Oslo Spektrum. Det var plass til bare 25 av dem. Men Tonje Westbye (28) klarte den «umulige» jobben - og dét uten å møte opp!
Regissør Runar Borge hadde nemlig sett Tonje i sving flere ganger tidligere og ba henne om å være med på storoppsetningen i hovedstadens storstue.

Ikke utsolgt

I kveld og de neste tre dagene får 20000 nordmenn se henne på scenen i Oslo Spektrum. Musikaloppsetningen av den prisbelønte forestillingen «Fame» er endelig på plass i Norge. Med billettpriser fra 300 til 500 kroner er det mange som misunner arrangøren NGM inntektene.

- Utgiftene er store, men vi går med et pent overskudd, innrømmer Tom Garretson i NGM til Dagbladet.

Og inntektene kan stige, for det er fortsatt plasser igjen til de fire forestillingene fra i dag og fram til lørdag.

Drømmen

- Dette har jeg gledet meg til lenge. Vi måtte utvide oppsetningen kraftig for å få den til å passe i Spektrum. Opprinnelig passer den til teater, men folk som kommer hit, vet hvordan Spektrum ser ut, så jeg er sikker på at det går bra, sa Runar Borge mens generalprøvene gikk for fullt i går kveld.

Og danseren som er på hjemmebane:

- Jeg så TV-serien da jeg var yngre. Da tok jeg dansetimer og drømte om en jobb i «Fame». At drømmen skulle gå i oppfyllelse, hadde jeg ikke trodd. Men nå er jeg her, og jeg gleder meg veldig, sier Tonje Westbye, som tidligere har danset under Holmenkollkonserten, Melodi Grand Prix og på en rekke andre musikaler i Norge.