Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Drømmedøgn med Elin

Elin Tvedt lot seks norske kjendiser dra dit de ville. Så tok hun med seg et TV-team og filmet dem i 24 timer. Resultatet ser du i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første av seks programmer i serien «Et døgn med Elin» sendes på TVNorge i morgen. Da får vi se hva som skjedde da Tor Erling Staff tilbrakte et døgn i Lisboa med Tvedt. Programserien går kort fortalt ut på at Elin Tvedt reiser til utlandet med seks kjente profiler og tilbringer et døgn med dem.

Gentleman

- Jeg ble utrolig godt kjent med alle sammen. Jeg ville ha med seks personer jeg var nysgjerrig på. Mest nervøs var jeg for å tilbringe et døgn med Tor Erling Staff. Jeg angret skikkelig da jeg dro for å treffe ham, sier hun.

- Hvorfor det?

- Du vet jo hvordan han framstilles! Men vi fant tonen. Jeg tror ikke han mener alt han sier. Jeg tror han vil gi oss alternativer, sånn at vi ikke skal se alt svart eller hvitt. Jeg håper han likte meg, også.

- Hvem overrasket deg mest av de seks?

- Staff. Han var en gentleman til fingerspissene og viste en veldig omsorg for folk.

Sjarmerende Rosén

Tvedt stilte grundig forberedt til maratonmøtene, men hun vil ikke kalle seg journalist av den grunn.

- Jeg har ingen utdannelse som journalist og har ingen ambisjoner om å sette ting på dagsordenen. Mitt mål er at folk skal ha en underholdende time foran skjermen, sier hun.

- Hvem var mest sjarmerende?

- Alex Rosén! Han er jo så ekstremt positiv og har så mye energi. Han spør seg selv hver dag hva han kan gjøre for at folk skal ha det bra.

- Hvem av dem er mest lik deg?

- Ingen. De er jo litt spesielle på en positiv måte alle sammen, sier hun.

Opptakene til de seks programmene var ikke bare fryd og gammen.

Før møtet med Trond Giske i Paris fikk Tvedt influensa. Etter et døgn med Ap-kronprinsen satte hun seg direkte på flyet til New York for henge i skjørtene på Vendela Kirsebom i 24 timer. Da var Elin Tvedt gåen.

Denne sommeren har hun tilbrakt på Vestlandet. Litt hos kjæresten Kristian Valen, som har et show gående i Bergen, litt i Stavanger og litt hjemme i Ølen.

Mer TV

Hun regner med å lage flere TV-programmer, men vet fortsatt ikke hvilken kanal som skal sende dem.

Elin Tvedt har også ei fortid som musiker. Hun spiller litt gitar og trekkspill og drømmer om å få mer tid til musikken.

- Jeg har ikke jobbet med musikk på fire år, men jeg har studio hjemme og skriver mange tekster. Men tekstene mine er så triste at jeg aldri kan fylle en hel plate med dem!

24: Elin Tvedt ble sjarmert av Alex Rosén og overrasket over Tor Erling Staff. Sistnevntes døgn med Tvedt i Lisboa sendes på TVNorge i morgen.