Drømmeflukten

At depresjon avler mesterverk stemmer sjelden. Men heldigvis skjer det. Mercury Rev er aktuelle med den kritikerroste plata «Deserter's Songs». I slutten av januar spiller de i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det finnes de som tror at bare man er miserabel nok, lager man glimrende musikk. Sannheten er at når du er ekstremt lagt nede, gir du fullstendig faen i å lage musikk. Det siste jeg tenkte på var å lage et album. Jeg

hadde det ikke jævlig med vilje, sierJonathan Donahue, vokalist og låtskriver i det amerikanske bandet Mercury Rev. Donahue som tidligere spilte i Flaming Lips har ingen forklaring på hvorfor Mercury Rev etter tre album og flere års helvete, plutselig kom opp med en plate som har fått kritikerene til å spontanejakulere. Den engelske musikkavisa NME og gratisavisa Natt&Dag har utropt «Deserter4s Songs» til årets album allerde før året er omme, og Melody Maker skriver at Mercury Rev må headline enhver musikkfestival neste år.

- De siste tre årene har vært et rent helvete for oss alle, og på mange måter reflekterer «Deserter4s Songs» denne tida. Jeg ønsket ofte at jeg var et annet sted, og med «Deserter4s Songs» skapte jeg en slags fantasiverden. Et drømmeland hvor jeg kunne

flykte fra all elendigheten, forteller Donahue.

- DET ER UMULIG Å FORUTSE hvordan pulikum og pressen vil reagere. Jeg har ikke gjort noe annerledes på dette albumet enn jeg har gjort tidligere. Eneste forskjellen er at gitarene er mindre støyende og sangene er mer fokuserte, sier Donahue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer