Drømmekvinnen

TROMSØ (Dagbladet.no): Tidligere frøken Norge, Inger Lise Ebeltoft, har gjort sin første og siste nakenscene på film.

Den canadiske kunstfilmen «Eva» har vakt oppsikt under filmfestivalen i Tromsø. Hovedgrunnen heter Inger Lise Ebeltoft. Hun er norsk modell med hovedrolle i filmen. Det hjelper selvfølgelig på interessen at hun er fra Tromsø og er splitter naken i filmen.

Aldri mer naken

- Det er jo en naturlig ting å være litt nervøs når du har gjort nakenscener, men det er noe jeg ikke kommer til å gjøre i ettertid. Jeg vil ikke si at jeg ikke er stolt av det, jeg er en erfaring rikere, og jeg står for alt jeg har gjort, sier Ebeltoft.

Selv om hun sto med gråten i halsen den første dagen hun faktisk måtte ta av seg klærne foran kamera, er hun fornøyd med resultatet. Regissøren hadde lovet henne vetorett i redigeringen, sånn at hun skulle være sikker på at det "ble ordentlig."

- Gjør du et nakenbilde i et blad så forfølger det deg. Da ligger det på NTB. Man skal leve med det etterpå også.

Et av nakenbildene dukket blant annet opp over en dobbeltside i VG i går. - Det er naturlig at det blir sånn. Media er jo ute etter å selge, og de skulle selge en avis. Nakenhet selger, og da er det jo det som er interessant å bruke, sier Ebeltoft. - Men det som er synd er at man ikke kan skrive om noe av det andre jeg prater om også.

Regissørens drøm

Inger Lise Ebeltoft ble i konkurranse med 400 andre modeller og skuespillere valgt ut som drømmekvinnen Eva. Men hun skjønte ikke at hun var regissørens drøm før han fortalte henne det.

- Det er jo en stor ære, men det er en del av jobben min. Jeg er utvalgt, men jeg føler meg ikke smigret hver gang jeg går på jobb. Når jeg er ferdig med å filme er jeg fortsatt Inger.

  • "Eva" har foreløpig ikke fått distribusjon i Norge.
HJEMME:</B> Inger Lise Ebeltoft er hjemme i Tromsø på filmfestivalen.
EVA: Ebeltoft ble plukket i konkurranse med 400 andre om rollen i «Eva». Her i en scene fra filmen