Drømmelogikk og nye (nett)omgivelser

Nye album fra Eivind Aarset, Kåre Nymark jr. og Petter Wettre.

ALBUM OG TURNÈ: Eivind Aarset er aktuell med sitt første ECM-album som leder og legger samtidig ut på tur i Europa med kvartetten sin. FOTO: TERJE MOSNES
ALBUM OG TURNÈ: Eivind Aarset er aktuell med sitt første ECM-album som leder og legger samtidig ut på tur i Europa med kvartetten sin. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Gitaristen Eivind Aarset er godt hørbar i disse dager. Fredag utkommer hans nye album, «Dream Logic», lørdag starter han en lang europaturné og neste uke dukker han opp på Thomas Strønen/Iain Ballamys nye Food-plate, «Mercurial Balm».

ETTER flere egne utgivelser på Bugge Wesseltofts Jazzland, kommer Aarset nå på ECM, der han allerede har en omfattende cv som medmusiker for bl a Nils Petter Molvær, Marilyn Mazur, Jon Hassel, Arve Henriksen og Arild Andersen. På «Dream Logic» har han samarbeidet tett med Jan Bang og Erik Honoré om produksjon og klanglig utforming av de 11 melodiene/klangskulpturene/lydlandskapene, og albumet er en av de få ECM-utgivelsene som ikke bærer ECM-sjef Manfred Eichers navn overhodet.

SOM gitarist med stor sans for og ditto kunnskap om elektronikkens lyd- og dermed uttrykksutvidende muligheter, er Eivind Aarset en banebryter.

Også på «Dream Logic» spiller gitaren ofte rollen som manipulerbar lydkilde og redskap for lag-på-lag-legging mer enn som tradisjonell melodifortellerstemme.

Men med balladesvevet «Hommage To Greene» minner Aarset oss på at det fortsatt bor en «Albatross» i ham, og at den fortsatt kan fly. Faktisk føyer hyllesten til Peter Greene seg organisk inn i «Dream Logic»s grunnstemning av søkende ro, uforstyrrelige pulser og duse fargespill — en musikalsk vev med lange linjer og tusen detaljer som Aarset, Bang og Honoré følsomt og konsentrert vever etter...nettopp, drømmenes helt særegne logikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer