- Drømmemannen er seks år yngre

- Velg en yngre mann, er likestillingsombud Anne Lise Ryels forslag for å oppnå drømmemannen. Mens 82-årige Ebba Haslund forkynte at drømmemannen er død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Drømmemannen er kommet i bokform. Bidragsyterene er 15 skrivende kvinner og Genesis forlag hadde invitert et panel til å diskutere hva det egentlig er kvinner elsker ved en mann. Den som kom nærmest et svar var kanskje - noe overraskende - likestillingsombud Anne Lise Ryel:

  • Han bør være yngre - minst seks år yngre, forkynte Ryel. Dermed skaffer man seg en sprekere mann, men aller viktigst: En eldre kvinne er kommet lenger med sitt eget liv. Dermed kan en yngre mann og en noe eldre kvinne stå mer likt, enn når det motsatte er tilfellet.

I tillegg krever Ryel av en drømmemann at han er likestilt i hjemmet.

- Skal du ha en drømmemann i mer enn to minutter, må han være likestilt, mente Ryel som imidlertid understreket:

- Av og til ønsker jeg meg en hjemmeværende husmor, men det er noe annet. Drømmemannen er ikke det, sier hun.

Bidragsyter i boka, forfatter Ebba Haslund som startet med å avskrive hele drømmemannen som noe ordentlig møl, ser to klare tegn i tida:

  • Menn vil ikke bli voksne.
  • Kvinner later til å klare seg godt uten menn.

- Kvinner ønsker seg en mann å ha sex med og gå på byen med, men orker dem ikke i hverdagen, sa Haslund, som ikke helt liker det hun ser:

- For selv en umoden far er bedre enn ingen far. I hvert fall hvis han ikke slår mamma, sa hun.

Haslund er bekymret over at skillene mellom kjønnene ser ut til å øke.

- Unge jenter står i kø for å komme inn i omsorgsyrker, mens gutta holder på med maskiner.

Verdikommisjonen var representert ved Dag Hareide. Han tror vi er i ferd med å få en annen type kjønnsrolledebatt enn tidligere.

- I fokus vil en menneskelig frigjøring stå. Det er noe annet enn likestilling. På frigjøring har begge kjønnene mye å hente, mener Hareide som konstaterer at menn har mye å vinne på å komme opp på kvinners nivå når det gjelder livskvalitet. Og viste til at både når det gjelder livslengde, antall år i fengsel, hvor mange som utfører selvmord, hvor tidlig man blir hjertesyk og hvor ofte man er innblandet i ulykker, så kommer kvinnene bedre ut enn menn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer