Drømmen er et hus på vannet

TRONDHEIM (Dagbladet): Drømmen om husbåten er i ferd med å bli virkelighet for kunstnerparet Kjersti Elvik og Håvard Lund. I høst er begge med i William Shakespeares «Hver sin lyst» ved Trøndelag Teater. Kjersti spiller hovedrollen, mens samboer Håvard har komponert og spiller musikken.

I løpet av våren håper de å være på plass i det etterlengtede fartøyet. Meningen er å kunne bo der jobbene er - enten det blir Oslo, Stavanger, Bergen, eller flere engasjement i Trondheim.

- Det er vel litt hasardiøst, men vi må gjøre dette nå, slik at vi ikke angrer kraftig når vi er blitt 40 - og sitter der med fire unger, sier Kjersti Elvik og smiler.

- Vi har veldig lyst til å dra både hit og dit med båten. Det blir vel jeg som må stå for fiskingen. Kjersti er jo i den hyggelige posisjonen at hun er ønsket ved alle teaterne, sier kjæresten Håvard.

En utfordring

Kjersti Elvik er kjent både som teaterskuespiller og ikke minst for filmrollen som Anne Holts politietterforsker, Hanne Wilhelmsen. Håvard Lund er en allsidig musiker og komponist som de siste årene har hatt flere oppgaver ved teaterscenene i Trondheim. I Stein Winges Shakespeare-oppsetning er han også med på scenen.

- Det er en utfordring og ganske forskjellig fra det konsertlivet jeg har levd, sier Håvard som har flere plateutgivelser bak seg, blant annet med gruppa Farmer's Market.

En vitaminbombe

Nå er det William Shakespeares «Hver sin lyst» og Stein Winge som står på programmet. Kjersti har jobbet med Stein Winge før, for Håvard er det første gang.

- Stykket er en vitaminbombe. Det krever veldig mye av oss. Det handler om kjærlighet ved første blikk, og i utgangspunktet er det ren underholdning, men vi prøver å vise at kjærligheten har mange sider. Kvinnen jeg spiller kler seg ut som mann for å prøve ut mannen hun elsker. Og det er ikke bare hyggelig det hun møter. Han møter jo en mann han kan være fortrolig med - og det er jo ikke alt en kvinne trenger å vite om en mann, ler Kjersti.

- Jo lenger ned vi går i stoffet, jo mer finner vi. Det blir en veldig flott forestilling. Og skuespillerne ved Trøndelag Teater fikser sine roller veldig fint, sier Håvard som har jobbet med musikken til stykket siden oktober i fjor, og beskriver den som «litt av hvert».

Neste jobb

Når teppet går ned for høstens siste Shakespeare-forestilling, har paret Elvik/Lund vært så heldige å få nok en jobb sammen ved Trøndelag Teater.

I Torbjørn Egners «Kardemomme by» skal Kjersti være en av røverne, mens Håvard kapret rollen som barbermester Sørensen.

- Sørensen er jo klarinettist, som jeg er, sier den fornøyde jazzmusikeren Håvard Lund.