Eurovision Song Contest

- Drømmen min er knust

Ulrikke Brandstorp får ikke automatisk representere Norge i Eurovision Song Contest i 2021.

EUROVISION AVLYSES: Ulrikke Brandstorp melder på Instagram at hun er lei seg, men forstår valget om å avlyse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 60 300 +372
innlagt 131 +6
døde 544 +1
påvist smittet 97 500 000+630.0K
døde 2 090 000 +14.7K
Se mer

Forrige uke ble det kjent at årets Eurovision Song Contest er avlyst på grunn av coronapandemien. Noen dager seinere ble det også klart at årets vinnerlåter ikke får delta i 2021. Flere land har besluttet å sende samme artist med ny låt til den europeiske finalen i 2021.

NRK melder torsdag at Ulrikke Brandstorp ikke får automatisk representere Norge i 2021, men har invitert henne til å delta på nytt i den nasjonale konkurransen.

- Jeg er naturligvis utrolig skuffet og lei meg over avgjørelsen til NRK. Dette var den store drømmen, og jeg har virkelig kjempet til siste minutt for å få til en annen løsning. Drømmen min er knust, sier Ulrikke Brandstorp til Dagbladet.

Til tross for skuffelsen velger Brandstorp å se lyst på situasjonen.

- I livet vil det alltid være oppturer og nedturer. Vi velger å fokusere på oppturene og de fantastiske øyeblikkene vi har hatt, sier hun.

- Ville ikke vært foruten

Brandstorps vei til MGP-trofeet har ikke vært en dans på roser. Ord som «skandale», «katastrofe-opplegg» og «hårreisende» ble brukt etter at det ble klart at det var en folkejury på 30 personer som bestemte hvilke fire artister som gikk videre til den såkalte sølvfinalen. Grunnet tekniske problemer fikk ikke det norske folk stemme på sine favoritter.

Brandstorp sier likevel at hun ikke angrer på deltakelsen i Melodi Grand Prix.

- Jeg ville aldri vært foruten å kjenne på den enorme kjærligheten og samholdet MGP-og Eurovision-fansen har vist. Vi har jobbet ekstremt hardt for seieren, og arbeidet i etterkant mot Rotterdam, og vi har et motto som sier at «hardt arbeid lønner seg alltid». Selv om det er skuffende at jeg ikke får representere Norge til neste år, så håper og tror vi noe godt vil komme ut av dette også, sier hun.

Ordinær MGP

Det er besluttet sentralt i NRK at det skal arrangeres delfinaler også neste år, med en stor finale og ti finalister. Flere detaljer om MGP 2021 vil annonseres på et seinere tidspunkt.

- Vi er trygge på at det er riktig å holde på den norske MGP-modellen, og har kommet til at publikum er best ivaretatt ved å arrangere MGP i tråd med den seksti år lange tradisjonen, sier Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning.

På sin instagramkonto skriver Brandstorp at hun har takket nei til å være med i MGP 2021

- Per nå har jeg takket nei, men man skal aldri si aldri. Jeg ønsker ikke en finaleplass på bakgrunn av at jeg ikke fikk dratt til Eurovision i år, men fordi jeg evt. hadde hatt en like god låt som «Attention» på bordet akkurat nå, skriver hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer