Drømmen om opprøret

Nå kommer rock'n'roll-filmer om Janis Joplin, Keith Moon og Judas Priest. Rockefilmer har ikke alltid vært like store kassasuksesser i USA, men klimaet for nostalgi skal være perfekt ved inngangen til vårt nye årtusen.

Den amerikanske tv-showet «Behind the Music» er enormt populær, og forteller historiene om rockestjernenes suksess, fiasko, tragedier og livet etter at stjernestøvet har lagt seg. Interessen blant tv-seere har gitt filmmakere mot til å tro at det er liv laga for de samme historiene på stort lerret.

  • - Rock'n'roll er en konsentrert form for liv. Det er på mange måter den amerikanske drømmen på høyt gir, sier regissør Brad Silberling. Han har fått rettighetene til å lage filmen om Keith Moon av de gjenlevende fra rockebandet The Who. Trommeslageren Moon døde av en overdose i 1978 og ble bare 31 år. Filmproduksjonen begynner først neste år, ifølge USA Today.

Warner Brothers har satt i gang innspillingen av filmen med arbeidstittel «Metal God». Den handler om et hardrockband til forveksling lik Judas Priest. Hovedrollene har Jennifer Aniston og Mark Wahlberg.

  • I august begynner innspillingen av «Joplin - The Movie» hvor nykommeren Laura Theodore spiller Janis Joplin som døde av en overdose i 1970 bare 27 år gammel. Theodore skal til og med selv synge noen av sangene til Joplin. Produsent og regissør Joel Freedman har sikret seg rettighetene til låtene «Ball and Chain», «Try (Just a Little Bit Harder)», «Get It While You Can» og «Summertime».

Det jobbes også med en annen Joplin-film i regi av Paramount Pictures og Lakeshore Entertainment, men det er uklart om prosjektet noen gang blir noe av.

  • Litt på sidelinja, men så absolutt på rockesporet, er Cameron Crowes oppfølging av «Jerry Maguire». Det er historien om en 15-årig rockefan som kaster seg ut på veien med et rockeband på vei opp for å skrive historien for musikkmagasinet Rolling Stone. I rollene er Kate Hudson, Frances McDormand og Billy Crudup. Premiere er til høsten.
  • Det skal være, ifølge forståsegpåere, et behov i dagens samfunn for å vende tilbake til tida da rockens opprørske ånd var tydeligere enn i dag. Til 60-åra og 70-åra og til og med 80-åra. Om 2000-ungdommen virkelig har dette behovet, vil tida vise. I mellomtida kan de smarteste bak filmene pese musikken til de avdøde og levende rockerne og skape et behov for å se filmene.

For det er nok mer dollar enn opprør som er motivet - til sjuende og sist.

DOKUMENTERES: I august begynner innspillingen av en film om Janis Joplin.