«Ut og stjæle hester»

Drømmen om Oscar knust

Filmen «Ut og stjæle hester» var den eneste av Norges kandidater til Oscar-utdelingen. Seint mandag kveld ble det kjent at den er ute av kampen.

FILMATISERING: Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg og Tobias Santelmann spiller i dramafilmen «Ut og stjæle hester», basert på forfatter Per Pettersons bestselgende bok. Hans Petter Moland har regi. Video: 4 1/2 Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seint mandag kveld ble det kjent at Hans Petter Molands film «Ut og stjæle hester» ikke nådde opp til kortlista til Oscar-utdelingen, som finner sted i februar.

Det var i september at det ble kunngjort at den kritikerroste filmen var Norges Oscar-kandidat til kategorien beste ikke-engelskspråkelige film.

Den danske filmen «Dronningen» kom også til kort i kampen om å havne på kortlisa.

Storeslem

«Ut og stjæle hester» er basert på Per Pettersons roman med samme navn, som kom ut i 2003. Boken ble en internasjonal bestselger. I filmversjonen spiller Stellan Skarsgård, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Bjørn Floberg og Danica Curcic hovedrollene.

I februar i år vant filmen Sølvbjørn for beste foto under den internasjonale filmfestivalen i Berlin.

Fem norske langfilmer har blitt nominert til Oscarutdelingen, eller Academy Awards, gjennom historien. Det er «Kon-Tiki» (2013), «Elling» (2001), «Søndagsengler» (1996), «Veiviseren» (1987) og «Ni Liv» (1957). Ingen av dem har vunnet.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer