Drømmende Dido

Debutplata til artisten Dido heter «No Angel», selv om hun både ser og høres ut som en.

Hun har solgt en hel drøss med plater, over en million i USA, hvilket ikke er en liten bedrift for en engelsk artist. Visstnok skriver hun låter for Britney Spears. Som de fleste andre konsertene hennes er den hun skal holde i Oslo utsolgt. Dido Armstrong er tjueni og begynte å lage musikk da hun var fire år.

Hun er søstra til Rollo i Faithless, gruppa som sto bak albumene «Reverence», «Sunday 8 pm» og hiten «Insomnia». Dido var en stund med Faithless på turné og bidro også på platene. Så blei det solokarriere, med god hjelp av Rollo og folk som Youth (The Verve, Crowded House), Will Malone (Depeche Mode, Faithless) og Rick Nowels (Stevie Nicks, Melanie C).

Litt hjelp har Dido fått til å selge så mange plater. Eminem sampla deler av Didos sang «Thank You» på hiten «Stan», den samme sangen var med på soundtracket til filmen «Sliding Doors» og «Here With Me» ble tittellåta til den amerikanske tv-serien «Roswell High».

Dido lager vakre, fengende melodier og synger både betagende nært og distansert. Debuten «No Angel» er smakfullt arrangert, med et elektronisk lydteppe og strykere. Didos enkle sanger er melankolske og ligger tett opptil visesangtradisjonen.

På mange måter står Dido fram som et alternativ til mye av dagens glattslikka plastikkpop. Det sterke akustiske preget på «No Angel», selv om det er snakk om mye programmering også, er kanskje akkurat det som gjør Dido til en konsertattraksjon.

Mer om Dido kan du lese på den offisielle hjemmesida, på sidene til plateselskapet BMG og hos Yahoo! Music.