Anmeldelse: The Secret Sound Of Dreamwalkers

Drømmende og melankolsk - og norsk

Sterk debut fra folkrocktrio.

TRIO-DEBUT: Folkrock-trioen The Secret Sound of Dreamwalkers består av Alexander Lindbäck (t.v.), Kristine Marie Aasvang og Thomas Bergsten. Foto: Frode Granum Stang
TRIO-DEBUT: Folkrock-trioen The Secret Sound of Dreamwalkers består av Alexander Lindbäck (t.v.), Kristine Marie Aasvang og Thomas Bergsten. Foto: Frode Granum Stang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Bandet med det poetiske navnet The Secret Sound Of Dreamwalkers debuterer med et smakfullt album spekket med vellyd. Låtskriver og vokalist/gitarist/fløytist Kristine Marie Aasvang, produsent Thomas Bergsten (gitarer/synth/saksofon/bass) og Alexander Lindbäck (trommer/tablas/miks) utgjør den helnorske trioen.

Lydbildet og stilen er derimot unorsk - og får deg til å tenke på særlig britisk folkrock, anført av Sandy Denny (1947-1978), Linda Thompson og artister som «trip hop-overløper» Beth Gibbons og amerikanske fenomener som Judee Sill og Mazzy Star.

Drømmende

Det er, som navnet antyder, noe drømmende over The Secret Sound Of Dreamwalkers. Melankolien ligger under hele veien.

For det meste er det tilbakelent og mykt, men trioen går heller ikke av veien for å blåse ut - som i «My Heart Will Never Be The Same Again».

Her glir trioen over i psykedelia på tampen, mens «Whiskey Song» er en, i utgangspunktet, mild countrylåt (den eneste på albumet) som tekstlig utvikler seg til en ganske voldelig affære - med en morsom punchline.

Lydkunst

Aasvang fra Nesodden er ikke et helt ubeskrevet blad. Hun har jobbet med lydkunst, hun har vært korist for blant andre Torgeir Waldemar og Unnveig Aas og hun er i likhet med Bergsten med i bandet The Harvey Steel Show. Det er på høy tid at hun får spille en slags hovedrolle - ikke til forkleinelse for de to medmusikerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer