Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Drømmer du om å spille i The Beatles?

Nå har du sjansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||DET ER VEL knapt noen som ikke har hørt om The Beatles.

Men takket være en intens vilje til å vanskeliggjøre tilgjengeligheten av de mange klassikerne fra Liverpool-gruppa, kan det godt tenkes at mange av dagens unge ikke har samme forholdet til dem som oss med litt fartstid.

Selv om det fortsatt ikke er mulig å kjøpe musikken til The Beatles i digital form, er det at bandet nå har fått sitt eget «Rock Band»-spill et enormt steg i riktig retning når en ny generasjon av fans skal rekrutteres - noe som også gjør musikken hakket mer tilgjengelig enn de remastrede og svinedyre cd-boksene jeg sikler på om dagen.

Her får du hoppe rett inn i rollen som en av de fire store og spille deg gjennom 45 av bandets mer eller mindre kjente sanger (se hele lista her).

HER ER INGEN «Yesterday» eller «Hey Jude», men i stedet sanger som mange vil synes det er moro å spille selv den dag i dag.

Fra «I Saw Her Standing There» via «I am the Walrus» til «Get Back» spenner vi over en kort, men mangfoldig karriere som huser langt flere gullkorn enn det er plass til på én spilldisk - forvent derfor en hel haug av nedlastbare sanger i tiden fremover.

1

For fans av Beatles er det ingen grunn til å holde tilbake. Enten du spiller alene eller med venner er det rett og slett koselig å mimre samtidig som du klimprer, trommer eller synger til gamle - eller nye - favoritter.

SJANSEN FOR AT du får med en venn eller et familiemedlem som aldri tidligere har spilt et musikkspill er også overhengende stor, og selv om vanskelighetsgraden kanskje aldri blir like tøff som i andre versjoner av bandspillene, er det sjelden så hyggelig å opptre sammen som her. Tre stykker kan synge flerstemt samtidig, til og med.

I starten av spillet følger hylende fansene bandet fra de spiller på Cavern Club og frem til Shea Stadium - men så skiftet spillet takt idet gutta slår seg til ro i Abbey Road-studioet.

Her får vi små lydklipp fra bandet før og etter sangene, og musikkvideoene i bakgrunnen er tidvis fantastiske skuer som gjenspeiler sangenes ofte fantasifulle og psykedeliske budskap. Det hele avsluttes med den legendariske takkonserten i Savile Row, kronet med «The End».

DET ENESTE JEG savner i pakken, er mer utenomstoff for fansen. Riktignok kan du lære å tromme som Ringo og samle bilder fra hele Beatles-karrieren, men hvor er de tidligere usette videoklippene? Historiene som kan forklare stedene og sangene? Følelsen av involvering fra Paul og Ringo?

For dem som nå kanskje opplever The Beatles for første gang, ville dette være en gyllen anledning til å introdusere alle fire bandmedlemmene og Beatles-mystikken på nytt - slik det er nå tas hele Beatles-storheten nesten for gitt. Beatles-myten består jo tross alt av mer enn bare sangene.

image: Drømmer du om å spille i The Beatles?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!