Drømmer du om Narnia?

Snart kan du gå inn i skapet selv.

(Dagbladet.no): Etter at «Drømmen om Narnia» gikk på norske TV-skjermer, sluttet barn å være redd for eventuelle monstre i skapet - redselen ble byttet ut til fordel for en undring om det kanskje befant seg noe bak skapet.

Nå har Disney åpnet skapdøren på gløtt, og vi har fått de første detaljene om det kommende dataspillet basert på bøkene til C.S. Lewis

Eller, rettere sagt, på den kommende Narnia-filmen - også fra Disney.

Kommer i år

Spillet, som skal hete intet mindre enn «The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe», kommer til PlayStation 2, PSP, Xbox, GameCube, Game Boy Advance, Nintendo DS og PC allerede før jul i år. Altså i god tid til både juletreet og filmen.

I spillet får du selv dra til Narnia, et land som den onde, hvite heksen har frosset ned i en hundreårig vinter. For å få landet ut av isen, og samtidig frigjøre innbyggerne, tar løven Aslan grep tak i et gammelt profeti - og dermed blir de fire søsknene Peter, Susan, Edmund og Lucy Pevensie fra «vår verden» dratt inn i kampen ved å gå inn gjennom et magisk klesskap.

På ferden mot en Narnia-vår møter de unge heltene både minotaurer, minovillsvin, cyklopser, varulver og en rekke andre skumle beist.

For hele familien

- Inspirert av de fantastiske verdenene og de utrolige figurene i filmen, lager vi nå et episk action/adventure-spill der spillerne vil bli fanget av interessante figurer, hjerte-pumpende kamper og store omgivelser som kun kunne eksistert i Narnia-landet, forteller president Graham Hopper i Buena Vista Games i pressemeldingen.

Det er ikke akkurat hemmelig at forfatter C.S. Lewis var sterkt inspirert av bibelen da han skrev Narnia-bøkene - det formerlig hagler av bibelske allegorier. Dette tilsier at spillets «hjerte-pumpende kamper» neppe vil bli spesielt blodige.

SELVE SKAPET:</B> Monstrene er ikke inni skapet. De er bak det ...
<B>LANG VINTER:</B> ... men det er ikke bare stygge ting bak skapet, selv om det kan bli litt for mye vinter.