Drømmer med bakkekontakt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den amerikanske presidentkandidaten Barack Obamas selvbiografi «Å leve en drøm» er kommet på norsk. Boka ble gitt ut i 1995 da forfatteren bare var 34 år og et ubeskrevet politisk blad, men ble gitt ut på nytt da Obama kjempet for og vant en plass i det amerikanske senatet i 2004.

Amerikanske kritikere var over seg av begeistring og Time Magazines Joe Klein gikk så langt at han skrev at ingen amerikansk politiker har skrevet en bedre selvbiografi.

«Å leve en drøm – min afrikanske arv» er fascinerende lesning, og den gir god innsikt i hvorfor Barack Obama framstår som en hel folkebevegelse for forandring av det amerikanske samfunnet.

Sannhetssøker

Boka forklarer hvorfor Obama snakker om den nye majoriteten, og den viser at visjonene hans om et mer rettferdig USA er bygget på hardt grasrotarbeid i Chicago. Det er lettere å forstå at så mange velgere lar seg begeistre av Obama, og det er lettere å forstå at han framstår som en ekte sannhetssøker. At han har karisma og kommunikasjonskraft som John F. Kennedy, Ronald Reagan og Bill Clinton er ingen ulempe for det mange mener er en politisk førstereisgutt og den første afroamerikaner som har en sjanse til å ende opp i Det hvite hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer