KANSKJE - KANSKJE IKKE: Hanne Hukkelberg (t.v.) og Anne Lise Førkedal er to av ti artister som kan bli 800 000 kroner rikere når Bylarm deler ut StatoilHydro-stipendet neste måned. I midten står Bjarne Stensli fra Harrys Gym. FOTO: ANDERS GRØNNEBERG
KANSKJE - KANSKJE IKKE: Hanne Hukkelberg (t.v.) og Anne Lise Førkedal er to av ti artister som kan bli 800 000 kroner rikere når Bylarm deler ut StatoilHydro-stipendet neste måned. I midten står Bjarne Stensli fra Harrys Gym. FOTO: ANDERS GRØNNEBERGVis mer

Drømmer om 800 000 kroner

Ti Bylarm-artister er nominert til årets StatoilHydro-stipend. Vinneren får 800 000 kroner – et viktig tilskudd for satsing i utlandet.

Det var i fjor stipendet ble innført. Den første artisten som mottok 800 000 kroner, var Ida Maria. Beløpet har vært helt avgjørende for lanseringen av henne i utlandet.

StatoilHydro har lenge sponset idrettsutøvere og klassiske artister.

– Det er flott og viktig at de er med på å støtte pop- og rockartister også, sier Bylarm-sjef Erlend Mogård-Larsen og stipendkoordinator Øystein Ronander.

Ti blir til én
Dagbladet kan i dag offentliggjøre hvem som er de ti nominerte artistene/bandene:

Håkon Kornstad, Rockettothesky, Heroes & Zeros, The New Wine, Hanne Hukkelberg, New Violators, Annie, Lindstrøm, Mathias Eick Quartet og Harrys Gym.

– 800 000 kroner er mye penger, men det er ikke vanskelig å bruke dem opp. På lansering og reising i utlandet forsvinner de fort, sier Hanne Hukkelberg.

Hun og bandet skal turnere både i Norge, Europa og USA i år, og skal gjennomføre planene uansett om hun får StatoilHydro-stipendet eller ikke.

Et ess i ermet
– Mange artister som reiser rundt og har musikken som eneste inntektskilde, lever på fattigdomsgrensa. Dersom jeg skulle få et slikt stipend, ville jeg kunne betalt bandmedlemmene en mer ordentlig hyre og sagt ja til viktige festivaler som ellers er rene tapsprosjekt, sier Hukkelberg.

Hanne Hukkelberg opptrer på Bylarm for tredje gang, mens Harrys Gym er med for andre gang.

Frontfigur Anne Lise Frøkedal i Harrys Gym mener at pengene ville komme godt med i England, der bandet er i ferd med å få et fotfeste.

Bedre armslag
Harrys Gym omtaler stipendet som et sparess i ermet, men ingen av de to artistene vi snakket med tør å innkassere summen på forhånd.

– Den som mottar stipendet, vil få vesentlig bedre armslag i forholdet til en utenlandslansering, sier Frøkedal.

StatoilHydro har lange tradisjoner med å støtte musikalske og kunstneriske grener.

– Bylarm er i en særstilling når det gjelder å identifisere og fremme norske talenter innen populærmusikk, derfor er det naturlig for oss å samarbeide med dem om dette stipendet, sier Oddvar Høie, markedssjef i StatoilHydro.