Drømmer om å gi ut bok

Mie Storbekken (20) leser dikt i repeat.

(Dagbladet.no): - Jeg begynte for alvor å lese dikt på slutten av barneskolen, men jeg husker at jeg allerede som sjuåring ofte satt fordypet i rim- og reglebøker. Jeg tror det var rytmen som fenget meg, og den følelsen har jeg ikke mistet ennå, forteller Mie.

Hun leser fremdeles mye. Utrolig mye:

- Jeg vil faktisk påstå at jeg leser like mye dikt som andre hører på musikk. Som når andre hører en sang på repeat, kan jeg sitte og lese et dikt om igjen og om igjen. Poesi er min musikk, på en måte.

Kjedet seg i timen

Yndlingsdiktet hennes er «Livets lys» av Gunnar Reiss-Andersen. Det trollbandt henne da hun første gang leste det.

- Jeg husker det fremdeles. Det var i en utrolig kjedelig time på videregående, jeg var vel omtrent 16 år. Jeg husker ikke hva faget var, men jeg satt i hvert fall og bladde i en norskbok i stedet for å følge med. Da jeg kom over «Livets lys» ble jeg totalt oppslukt. Jeg skrev det av og har siden lest det sikkert over tusen ganger, selv om jeg kan det utenat.

Slik begynner det:

Det kan tenkes at de døde
møter dype ensomheter
enda større ensomheter
enn det finnes på vår jord

- Det er noe av det sterkeste jeg har lest, ikke bare fordi det handler om død og lengsel, men også fordi diktet er svært dyktig utformet, skrevet i tradisjonell stil med en rytme som gir inntrykk av at diktet rimer.

- Liker du best dikt skrevet i tradisjonell rytme?

- Det kommer mer an på hva som står der. Selv skriver jeg både i tradisjonell og utradisjonell rytme.

For Mie skriver mye. Poesi er hennes største hobby, hun har samarbeidet med noen band og forteller at hun jobber med et bokprosjekt sammen med en fotograf.

- Min største drøm er å gi ut en bok, avslutter hun.

Bli med!

Dagbladet.no og Orkana forlag kårer folkets yndlingsdikt. Hva er ditt favorittdikt?

POETISK: Mie Storbekken både leser og skriver dikt. Poesi er hennes største hobby. Foto: <a href="http://www.fotonils.com">Nils Kristian Thompson Eikeland</A>
SKRIVER SELV: Mie skrev sitt første dikt som seksåring. Det handlet om bokstavene i navnet hennes. - Det var utrolig gøy å finne det igjen for noen år siden, forteller Mie. Foto: <a href="http://www.fotonils.com">Nils Kristian Thompson Eikeland</A>