Drømmer om å spille komedie

Kjærlighetslivet til Jennifer Connelly (33) er som en romantisk komedie. Derfor takler Oscar-vinneren også sine tunge roller. Nå er hun norges-aktuell i «House of Sand and Fog».

LOS ANGELES (Dagbladet): Ektemannen, komikeren og skuespilleren Paul Bettany (32), er så opprømt over å ha blitt far at han drømmer om å amme barnet. Nylig tok Connelly ham på fersken i bar overkropp - med brystpumpe og veslegutten i armene.

- Jeg hørte ham ynke seg «Auu!», og jeg gikk inn i rommet og så at pumpa var sugd fast til brystvortene hans, sier Connelly og ler høyt. - Han sa: «Jeg har hørt at hvis noe skjer med moren, kan menn få melk i brystene.» Så du skjønner, jeg begynner å lure litt.

Connelly bekrefter at ektemannen er like morsom privat som i mange av rollene vi kjenner ham fra, for eksempel «A Knight's Tale». Også lille Kai (6) ser ut til å ha komikken i blodet.

- Her om dagen sa han: «Jeg kunne tenke meg å bli politiker. Men du vet, alle de beste blir jo skutt.»

Fikk mammapanikk

At den seriøse og mørke skuespilleren Connelly for ett år siden ga Bettany sitt «ja», viser at hun også har andre sider.

- Han finner hele tida på noe nytt, og krydrer livet for oss alle. Jeg er notorisk ubestemmelig og driver folk til vanvidd fordi jeg ikke klarer å ta avgjørelser. Men jeg har aldri vært mer sikker på noe i mitt liv enn ham. Vi bestemte oss veldig raskt for å gifte oss og alltid være sammen, sier Connelly, som i dag opplever å ha paparazzier etter seg og familien både ved deres hjem i London og i New York. Sammen oppdrar paret sønnen Stellan, oppkalt etter Bettanys favorittskuespiller, svenske Stellan Skarsgård, og Jennifers sønn Kai fra et tidligere forhold.

- Jeg føler meg mye roligere som mor nå enn første gangen. Da Kai ble forkjølet for første gang, ringte jeg og vekket opp alle slektningene mine og skrek at han hadde feber. Jeg hadde fullstendig panikk. Slikt gjør jeg ikke lenger.

Norskættede Connelly og britiske Bettany møttes under innspillingen av «Et vakkert sinn», som sikret Connelly hennes første Oscar for rollen som kona til Russell Crowe. Nå leter paret etter enda en film de kan gjøre sammen, gjerne en komedie.

- Så langt har manusene vært for dårlige. Jeg håper at det kommer et fra Wes Anderson og Paul Thomas Anderson, og Coen-brødrene - den typen filmer. Coen-brødrene er morsomme, sier Connelly.

Gresk tragedie

Nå er hun aktuell i den nærmest klassisk greske tragedien «House of Sand and Fog», som fikk flere Oscar-nominasjoner. Filmen, som fikk en femmer av Dagbladets anmelder, var nylig nominert til tre Oscar-priser og er en sterk fortelling om to desperate menneskers kamp om eierskapet til et hus. Mange var overrasket over at Connelly ikke ble nominert for sin krevende rolle, som hun innrømmer sleit på henne under innspillingen.

- Men det er aldri vanskelig å jobbe med så gode karakterer og gode skuespillere som Ben Kingsley. Han er en type som ikke skryter av det han gjør. Han gjør jobben sin, og når du ser alt satt sammen på film, innser du hvor ekstraordinær han er. Han er vidunderlig å jobbe med, sier Jennifer Connelly.