Drømmer om «Melonas»

«Team Antonsen» trekker 800 000 seere til NRK med vill humor på seine hverdager. Teamleder Atle Antonsen tror neste prosjekt kan bli enda villere - et samarbeid med jentene i «Melonas».

Antonsen utelukker ikke et ytterligere samarbeid - eventuelt utvidelser - i sitt populære tv-team:

- Kan jo godt hende det, NRK er sjefen. Står neppe på lysta. Kanskje vi slår oss sammen med jentene i «Melonas», de er jo både dyktige og særdeles mye for øyet, sier en travel Antonsen i et e-post intervju med Dagbladet.

«Melonas»-jentene Stine Buer, Kristin Skogheim og Pernille Sørensen har - i likhet med «Team Antonsen» - hatt suksess med sær humor på NRK1. «Melonas»-jentene spiller for tida inn en ny runde sketsjer for NRK.

Boyband-oppskriften

Men altså: «Team Antonsen». Nå er gutta halvveis i serien. Forrige uke så 825000 gjengen. Snittet ligger på 800000. Teamet knuser alle seerrekorder for humor på hverdager. De siste ukene har seerne hikstet lattertårer over Nederlenderen, TV-kokkene som henger opp ned eller sidelengs, mannen som kan si «Kari Bræmnæs» med et utall nordnorske betoninger, reportasjen hjemme hos NRKs utenriksreporter Håkon Børde, og den elleville Ekstra Joker Nord-trekningen.

- Hvorfor er serien blitt så populær?

- Det er den velbrukte og velfungerende boyband-oppskriften som har slått til igjen. NRK satte jo sammen oss fire herrer som har appell i hvert vårt miljø. Bård har appell hos de kristne og de skalla, Harald hos de intellektuelle og de skalla, Kristopher hos rockerne og i undergrunnsmiljøene, og jeg tar meg av rubbelet, det vil si grasrota og de gamle, samt de velfødde og de skalla. Noen annen forklaring finnes ikke, sier Antonsen.

Teamwork

- Overrasker seertallene?

- Så absolutt. Vi har jo alle fram til nå stort sett underholdt den nærmeste familie og et par klassekamerater fra ungdomsskolen. Så for oss å bli folkets menn er en meget stor og skremmende overgang. Vi blir stressa av sånt, vi. Men det er klart, det må også sies at det er skremmende lett å lære seg å elske det.

- Kan du beskrive kjemien dere fire imellom ?

- Absolutt. Det aller deiligste er selvsagt når vi sitter sammen og kommer på en idé i fellesskap - og har tid til å spinne videre på den så lenge vi gidder. Slike seanser er dette yrkets åpenbare høydepunkt. Harald er uten tvil motoren i de fleste sammenhenger, imponerende produktiv. Skrivemessig jobber vi stort sett parvis, Bård og Harald sammen og Kristopher og jeg.

Etter at vi begynte å jobbe sammen har vi ikke hatt noe fritid, så det er umulig å si om vi er venner. Det tror jeg ikke vi er. Vi bare jobber bra sammen. Og klarer oss veldig fint med det, sier Antonsen.

- Se på Flatland

- Hvem er good guy, og hvem er bad guy i «Team Antonsen»?

- Vi er alle good guys i det godes tjeneste. For det norske folk er det viktig å vite at de som prøver å framstå som fremragende karer på tv, stort sett er de verste skurkene. Se på Hallvard Flatland.

- Dere benytter døve, folk med Downs syndrom og asylsøkere som ikke snakker ett ord norsk, til å jury-vurdere humoren. Hvor langt kan man gå uten å trå over streken?

- Vi får bare gode tilbakemeldinger på at vi inkluderer andre enn de påstått ressurssterke i sendingene våre. Så verden går framover. Men nå har det jo kommet så langt at det begynner å bli press på oss fra alle kanter. Folk med de mest løvtynne handikap trygler nærmest om å få være med. Her om dagen var det en som lurte på om vi ikke snart kunne ta med noen med leamus.

- Fortell om Nederlenderen?

- Gammel plate vi hadde spilt i «Herreavdelingen» for noen år siden da Kristopher og jeg jobbet sammen der. Kris har alltid spart på ekstremt mange underlige singler, og dette var en av dem.

NRK eller TV 2?

- Hva har dere truffet best med?

- Av de gjennomgående tingene har det kanskje vært kjøkken-ikke-akkurat-i-vater. Ekstra Joker Nord, Nederlenderen, Intervju med glatte sko og Kari Bræmnæs har også truffet bra. Og ikke minst, Camp NRK hvor Kristopher naken-intervjuet Bertine Zetlitz med distraksjonsmomenter under bordet. Innbefattet hund.

- Er det kulere å gjøre humor på NRK enn TV2?

- Selvsagt. I NRK har man jo alt man trenger. Dessuten er jo NRK Staten, og Staten er oss. For oss er dette personlig, sier Antonsen

ØNSKET: Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim i «Melonas» er drømmepartnerne til Team Antonsen.
TEAMLEDER: Atle Antonsen.