Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Drømmer om Pavarotti

- Jeg planlegger å lage en plate med Pavarotti, sier B.B. King, som selv har fått kallenavnet bluesens Pavarotti. Operakongen står øverst på ønskelista til blueskongen, som nå har fått med seg 17 andre artister på sin nye duettplate «Deuces Wild».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg så Pavarotti på en konsert i Argentina for tre år siden. Det var fantastisk. Nå jobber jeg for å få han med på neste plateutgivelse, sier B.B. King. Han er ingen ihuga operafan, men Pavarotti er kongen for blueskongen.

Samarbeidspartnere i stjerneklasse har aldri vært mangelvare for King, som er plateaktuell igjen med duetter med blant andre Rolling Stones, Eric Clapton, Willie Nelson, Joe Cocker, Tracy Chapman, Van Morrison og Bonnie Raitt.

Blues og bomull

B.B. King vokste opp i Mississippi i USA og livnærte seg ved å plukke bomull og synge i kirkekor. Da han var 21 år dro han til Memphis i Tennessee og fikk en fot innenfor i byens aktive musikkmiljø.

I dag kan han se tilbake på hele 75 plateinnspillinger og et gjennomsnitt på 300 spillejobber årlig de siste 40 årene. Han er blitt hedret med flere priser enn noen annen bluesartist og har inspirert musikere som Jimi Hendrix og Eric Clapton med sitt gnistrende gitarspill.

I 1988 fikk en ny generasjon øyene opp for den gamle stjernen, gjennom samarbeidet med rockebandet U2 på låta «When Love Comes to Town».

«Baywatch»

Blueskongen har også vært med i flere filmer og tv-serier. Snart kommer oppfølgeren til filmen «Blues Brothers», hvor han har en liten artistrolle. Mer overraskende er det allikevel at bluesbestefaren har vært med i «Baywatch Nights», en avlegger av «Baywatch»-serien. King spilte en nattklubbeier og var omringet av lettkledde, smekre kvinner.

- Jeg liker vakre kvinner. Folk tror du glemmer å tenke på damer når du blir gammel, og det irriterer meg. Jeg er 71 år, men jeg er ikke død!

Hele Norges coronakart