Emil Gukild:

Drømmer om talkshow

Etter et hektisk år med Ski-VM og direktesendinger for TV-sporten har Emil Gukild (29) fått kjenne på NRK-rampelyset. Nå gleder han seg til å seile med NRKs «Sommerskuta».

DRØMMER STORT: – Hvis jeg skulle gjort andre ting enn sport, så hadde det jo vært talkshow, sier NRK-programleder Emil Gukild til Dagbladet. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
DRØMMER STORT: – Hvis jeg skulle gjort andre ting enn sport, så hadde det jo vært talkshow, sier NRK-programleder Emil Gukild til Dagbladet. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

En varm sommerdag i juni møter vi NRK-programleder Emil Gukild. Sittende på en benk midt på Sagene i det strålende været snakker han om en hektisk vinter med Ski-VM og vinterstudio på NRK.

- Et høydepunkt i karrieren min er den måneden vi hadde Ski-VM i vinter, med 26 direktesendinger på 28 dager. Det som er gøy med direktesending er at det er mer risiko og mer som kan gå galt. Man må være mer skjerpa. Det er vel noe med adrenalinet og pulsen og at du bare har en sjanse. I starten skalv jeg, husker jeg, og syntes det var skummelt. Jeg ble veldig nervøs, men så snart det gikk over var det bare gøy, sier Gukild til Dagbladet.

Den 29 år gamle sportsankeret er opprinnelig fra Jeløya i Moss, og er utdannet journalist fra Høgskolen i Volda. I 2018 startet han som sportsjournalist i NRK og har siden blitt et kjent fjes på tv etter å ha ledet en rekke programmer - som NRKs «Sommerbilen» i 2020. Ifølge Gukild er det ikke rampelyset, men arbeidet bak, som motiverer.

- Det er rart å bli en profil og måtte forholde seg til rampelyset, men det er en del av jobben. Fordelen med jobben er at den ikke handler om meg, men om idrettene. Jeg er bare bindeleddet. Men det er gøy å få gjøre det jeg har drømt om siden jeg var liten, og det jeg føler jeg behersker, sier Gukild.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.