Dronning av bestselgerlista

Sonjas nye bok gikk rett inn på boklista.

KONGELIG BOKLANSERING: Dronning Sonja lanserte sin egen bok, «Kongens hus - alle kongeparets hjem», på Oscarshall på Bygdøy i forrige uke.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KONGELIG BOKLANSERING: Dronning Sonja lanserte sin egen bok, «Kongens hus - alle kongeparets hjem», på Oscarshall på Bygdøy i forrige uke. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Nysgjerrig på hvordan kongeparet har det hjemme hos seg? Da er du ikke alene. I forrige uke kom boka «Kongens hus - alle kongeparets hjem» ut.

Her åpner dronning Sonja dørene til alle parets ti eiendommer, samt Kongeskipet og Kongevognen.

Noen av dem er aldri tidligere vist for offentligheten.

Rett i toppen
- Som barn og ung gikk jeg i barnetog som alle andre i Oslo og funderte alltid på hvorledes det kunne se ut innenfor den veldige fasaden, skriver dronningen i boka.

Det er det flere som gjør, for boka spratt rett inn på andreplass på boklista for generell litteratur denne uka. Se alle ukas boklister her.

Motforestillinger
På pressekonferansen der boka ble lansert, ble dronningen spurt om hun hadde motforestillinger mot å slippe folk inn i hjemmene sine på denne måten.

- Ja, helt klart. Det er ikke enkelt. Man lurer av og til på, har man latt dette gått for langt? Men kongen og jeg har kommet til at dette lever vi godt med, og håper også at andre vil ha glede av det, sa dronning Sonja.

Som for øvrig må se seg slått av Lars Myttings superselgende bok om vedhogst, «Hel ved», som fortsatt troner trygt på toppen av lista.

Her kan du se noen av bildene fra boka «Kongens hus - alle kongeparets hjem».