Dronning av Briskeby

Briskeby er bandet det vil bli umulig å overse i 2000. Gruppas konsert under Bylarm natt til lørdag sendte ilinger langt innover i musikkbransjen.

BERGEN (Dagbladet): 140 band har opptrådt under årets massive Bylarm-mønstring. 139 av dem får ha oss unnskyldt, men det er Briskeby det handler om nå.

Vestfold-gruppas konsert på Røkeriet USF var helt udiskutabelt av det sensasjonelle slaget. Først og fremst var det vokalist og scenepersonlighet Lise Karlsnes som fanget oppmerksomheten.

Sexy som Harry

I rålekker rød skinndress inntok hun scenen, sendte ut et dødelig blikk, grep mikrofonen og holdt et jerngrep om en fjetret forsamling i tre kvarter. Det er lett å bli ivrig når man ser lyset, men der og da føltes Karlsnes som den tøffeste frontfigurdama siden Debbie Harry.

Sexy, selvsikker, tøff i trynet og med en attityde som sier: Jeg er sjefen, jeg har overtaket, scenen er min, dere er bare på besøk.

20-åringen fra Tønsberg låner en del scenepositurer fra Cardigans Nina Persson, ser ut som en upolert utgave av Marthe Krogh og får det som er av andre norske bandbabes til å visne. Tilstedeværelsen hennes er bare helt sjelden.

Andre vokalister blir mo i knærne når talentspeidere og platedirektører står foran scenekanten. Lise lot bare til å nyte det bransjestinne lokalet etter hvert som hun kunne skue utover et kollektivt hakeslepp.

Rockbitch

Den dronningaktige rockbitchen ved navn Lise har bare vært medlem av Briskeby siden august i fjor. Før det spilte Larvik-musikerne Claus Larsen (trommer), Bård Helgeland (bass) og Bjørn «Bulle» Bergene (gitar) inn singelen «Song To Whisper» med en annen vokalist. Den gangen låt de som et litt pregløst og anonymt band i D'Sound/Jamiroquai-gata. Etter vokalistbyttet har de beveget seg fra blå til Berlin , som de selv sier. De siste ukene har bandets nye singel «Propaganda» fortryllet Petre-lyttere.

Tirsdag debuterer låta på hit40-lista, og sist uke lastet bortimot 50000 låta ned til lytt fra nettet.

Til de store

Hvis Karlsnes er den nye Debbie Harry, er Briskeby en moderne utgave av Blondie med sin kulørte miks av pop og punk. Cardigans er en mer samtidig relevant referanse til Briskebys fortetta og lettere monotone popbedagelighet. Bandet har et stykke igjen å gå før et komplett sound og sett med låter er på plass, men «Propaganda» bærer bud om at låtskriver Bergene har masse i seg.

Spørsmålet er hvor lenge det lille tomannsselskapet FWD Records får ha Briskeby i fred. Etter fredagens Bylarm-konsert er det nok bare et spørsmål om hvilket av de store selskapene som stikker av med bandet.

BYDELSDRONNING: Lise Karlsnes er den kuleste frontfiguren i norsk pop på et tiår eller to, mener vår anmelder.