Dronning-date på kino

GRIMSTAD (Dagbladet): Dronning Sonja rakk akkurat å få med seg kortfilmfestivalens siste program da hun var innom Grimstad i dag.

Fra et fløyelssete på femte rad fikk Dronningen se første del av kortfilmprogrammet som var spesialsydd for fintfolk i salen. Hun fikk blant annet se Jens Liens Cannes-film «Døren som ikke smakk» og forfatter, bokser og filmskaper Beate Grimsruds «Noen spørsmål om boksing».

Arrangørene hadde også lagt inn film av den smalere sorten med dansefilmen «Flicker Fuse» og animatør Piotr Sapegins eksperimentelle «I et hjørne av verden». Dronningen hadde invitert seg selv til kortfilmfestivalen i forbindelse med kongeparets tre dager lange båttur langs Sørlandet.

Selv om kortfilmfestivalen offisielt er over med prisutdelingen i kveld, var den for mentalt ferdig i går natt. Etter tapet mot Jugoslavia - eller «spesialprogram for jugoslavisk sportsfilm» som fotballkampen heter i kortfilmsjargong, fyltes brygga i Grimstad med festivaldeltakere som ville ha med seg den årvisse utendørsvisningen av Karius og Baktus.

FILMMØTE:Kortfilmfestivalens daglige leder Torunn Nyen tok selv i mot Dronning Sonja da hun besøkte Grimstad.