WINDSOR IS COMING: Dronning Elizabeth ser på, men vil ikke stige opp på, jerntronen i «Game of Thrones». Foto: NTB Scanpix
WINDSOR IS COMING: Dronning Elizabeth ser på, men vil ikke stige opp på, jerntronen i «Game of Thrones». Foto: NTB ScanpixVis mer

Dronning Elizabeth nektet å sitte på jerntronen fra «Game of Thrones»

Den bringer ikke akkurat lykke.

(Dagbladet): Dronning Elizabeth II har med sine 61 år på den britiske tronen regjert lenger enn det som er vanlig i «Game of Thrones»-forfatter George R.R. Martins verden.

Det er muligens derfor hun takket høflig, men bestemt, nei da hun ble tilbudt å sitte på den velkjente jerntronen under et besøk i Belfast i går, ifølge CBS.

Dronningen var på besøk der mesteparten av «Game of Thrones» blir spilt inn, og hun møtte tv-seriens produsenter David Benioff og Daniel Weiss, samt skuespillerne Lena Headey (Cercei Lannister), Kit Harrington (Jon Snow), Maisie Williams (Arya Stark), Conleth Hill (Lord Varys) og Sophie Turner (Sansa Stark).

En kan kanskje håpe på at hun ikke lærte for mange triks fra Heady, som spiller den rojale, onde Cercei i tv-serien.

«Game of Thrones» har blitt spilt inn i Nord-Irland siden 2009, noe som har bidratt med millioner av dollar til den lokale økonomien i løpet av de siste fem årene.

Ikke bare har produksjonen skapt tusenvis av jobber, den har også bidratt til økt turisme til et land som kanskje er mest kjent for den sekteriske volden som har tatt flere tusen menneskeliv.