Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dronning møtte Dracula

- Du har hatt en lang karriere. Hva skal du gjøre nå? spurte dronning Elizabeth II.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går møtte dronning Elizabeth II Christopher Lee. Den 79 år gamle skuespilleren ble tildelt tittelen «Commander of the British Empire» i Buckingham Palace for sin innsats i underholdningsbransjen.

- Du har hatt en lang karriere - 55 år nå - hva skal du gjøre i framtida, sa dronningen ifølge Lee.

Han er kjent fra filmer som «Horror of Dracula,» «Scars of Dracula» og «The Curse of Frankenstein».

Lee er fortsatt aktiv som skuespillere. Han spiller den 8000 år gamle trollmannen Saruman the White i Ringenes Herre. I tillegg spiller han skurken Count Dooku i den kommende Star Wars-filmen.

Christopher Lee er født i London, og gikk på de prestisjefylte skolene Eton og Wellington. 17 år gammel ble han tatt opp i luftforsvaret, og var etterretningsoffiser under andre verdenskrig.

Da krigen var slutt, begynte han som skuespiller, skriver nyhetstjenesten Ananova. Her finner du alt du trenger å vite om skuespillerkarrieren hans.

FORTSATT AKTIV: Det blir mye Christopher Lee framover. Snart kan du se ham i Ringenes Herre, og litt seinere blir han å se i den nye Star Wars-filmen.Foto: Fra Ringenes Herre
Hele Norges coronakart