Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dronning Nicole

Nicole Kidman skal spille engelsk dronning i sin neste film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ex-fru Cruise skal spille hustruen til kong Henry II, av Aquitaine, fra 1200-tallets England.

Hollywood har tidligere - med hell - laget film om engelske dronnning Elisabeth I. Filmen om det dramatiske livet til Eleanor kan bli en kjempesuksess.

Var med på korstog

Dronning Eleanor var gift med to konger: Først var hun dronning av Frankrike, gift med kong Louis VII. De to var bare tenåringer da de ble gift, men Eleanor fikk sterk innflytelse over kong Louis, som stolte på hennes råd. Da kong Louis dro til Palestina på korstog, nektet Eleanor å sitte hjemme - hun ble med!

Men på vei hjem til Frankrike forlangte hun skilsmisse fra ektemannen, og ryktene gikk om at hun bedro ham.

Kort tid etter skilsmissen giftet Eleanor seg igjen, denne gangen med barnebarnet til den engelske kong Henry I. Lille-Henry var bare 18 år gammel og 11 år yngre enn den drevne Eleanor.

Noen år senere krevde den unge Henry den engelske tronen og ble Henry II. Eleanor ble dronning for andre gang i sitt liv.

Mor til Richard Løvehjerte

Men det kongelige ekteskapet endte med utroskap, skandaler, hat og intriger. Tre av sønnene deres, deriblant han som senere ble kjent som Richard Løvehjerte, gjorde opprør mot Henry II og måtte flykte til Frankrike. Eleanor forkledde seg som mann og prøvde å følge sønnene, men ble oppdaget av ektemannen og holdt som fange i 16 år.

Da Henry II døde, ble Richard Løvehjerte konge. Han lot moren styre landet når han var borte. Det samme gjorde sønnen John som arvet tronen etter at Richard Løvehjerte døde.

Dronning Eleanor døde i kloster i 1204 og er begravet i klosteret i Fontevrault.

Filmen skal hete Court and Spark, og filmingen begynner neste år. Filmskaperne tror at Nicole Kidman klarer å kombinere det vakre, det flørtende og målbevisste og vil bli en glimrende Eleanor.

Hele Norges coronakart