Dronning Sonja med Munch-spark til Norge

Dronningen mener Munch er mer anerkjent i utlandet og etterspør «perfekt museum» i Norge.

Dronningen og Munch: Dronning Sonja var i dag til stede på en førvisning av «Edvard Munch: The Modern Eye» på Tate Modern i London. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
Dronningen og Munch: Dronning Sonja var i dag til stede på en førvisning av «Edvard Munch: The Modern Eye» på Tate Modern i London. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Tate Modern venter flere hundre tusen besøkende når dørene åpnes torsdag for utstilling av 140 av Edvard Munchs kunstverk.   Dronning Sonja er til stede på en førvisning i London sammen med britisk og internasjonal presse, og Dagbladet møtte dronningen under omvisningen.

- Større i utlandet - Utstillingen viser nye sider av Munch. Det var overaskende for meg å se hvordan han brukte film som skisser, sier dronning Sonja til Dagbladet.

Hun mener Munch er mer anerkjent internasjonalt enn i Norge, og sier at det gjerne er vanskelig å se kvaliteten i våre egne kunstnere.

- Jeg håper vi får ferdig et perfekt museum i Norge for Munchs bilder innen et par år, sier dronningen.

700.000 «Edvard Munch: The Modern Eye» trakk nærmere en halv million publikummere i Pompidou-senteret i Paris i fjor høst og 215.000 i Schirn Kunsthalle i Frankfurt i vår.  

Ukjent film 60 malerier, deriblant «Pikene på broen», samt 50 fotografier, tegninger, grafiske blad og ukjente filmarbeider vises på utstillingen. Den er et samarbeidsprosjekt mellom Munchmuseet og Tate Modern, Pompidou-senteret og Schirn Kunsthalle.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer