Dronning Sonja og Magne Furuholmen viser sitt felles kunstprosjekt. Vi har anmeldt utstillingen

Prisverdig prosjekt.

SAMARBEIDER OM UTSTILLING: Dronning Sonja og Magne Furuholmen åpner utstillingen Texture i Grieghallen. Utstillingen består av verker som de to har samarbeidet om, samt individuelle arbeider. Dette er et samarbeidsverk. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet
SAMARBEIDER OM UTSTILLING: Dronning Sonja og Magne Furuholmen åpner utstillingen Texture i Grieghallen. Utstillingen består av verker som de to har samarbeidet om, samt individuelle arbeider. Dette er et samarbeidsverk. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Selv om Dronning Sonja, Magne Furuholmen og Lars Saabye Christensens signaturer vanligvis knyttes til andre felter enn billedkunsten, er trioen etter hvert forbundet med de visuelle virkemidlene.

Dronning Sonjas presentasjon av sin kunstsamling på Henie Onstad-senteret for en del år siden, vitnet både om innsikt i og engasjement for det samtidige, norske maleriet.

Da det ble kjent at hun også prøvde å praktisere sider ved grafikkens register, vakte dette selvsagt nysgjerrighet.

Drevne veivisere

Med kyndig assistanse fra drevne veivisere som Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl ble den kongelige elevens kontaktflate mot trykkerienes verkstedsmetoder etablert. Et miljø som – kanskje særlig – avdøde Nupen var fortrolig med. Sørlendingen ble vel i mangt en mentor for såvel dronningen som medutstiller Magne Furuholmen, og har posthumt en særlig betydelig posisjon innenfor sin generasjons grafikere.

At en egen pris fra i fjor ble knyttet til den da nylig bortgåtte kunstneren, er bare ett tegn på det.

Hovedprisen for i år – som ble utdelt i forbindelse med åpningen i Bergen – gikk til Tauba Auerbach fra USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer