Dronning Sonja og prinsesse Beatrix åpnet Van Gogh-utstilling på Munchmuseet

Utstillingen overtar for den kontroversielle Munch + Melgaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Prinsesse Beatrix av Nederland og dronning Sonja av Norge har åpnet den store «Van Gogh+Munch»-utstillinga på Munchmuseet i Oslo.

De to kongelige fikk deretter se den store utstillingen, som er et samarbeid med Van Gogh-museet i Amsterdam og også omfatter verk som er utlånt fra andre museer og private samlere.

Van Gogh og Munch ble begge født på midten av 1800-tallet og regnes som blant ekspresjonismens mest sentrale kunstmalere, men det skal være første gang de to kunstnerne «setter hverandre stevne» på denne måten.

Utstillingen overtar etter den kontroversielle «Melgaard+Munch»-utstillingen, der Edvard Munch ble kontrastert med en av vår tids mest omtalte kunstnere, Bjarte Melgaard. Den ble en stor suksess med over 30 000 besøkende, men også stemplet som uverdig av en av Edvard Munchs etterkommere.

Utstillingen kan sees på Munch-museet i Oslo fram til 6. september, da den blir flyttet til Van Gogh Museum i Amsterdam høsten 2015.

Etter Van Gogh-utstillingen kommer «Munch+Vigeland» på Munch-museet i oktober. Da er det Gustav Vigeland-kunst som skal vises sammen med «Skrik»-mesteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer