Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dronning Sonja og prinsesse Beatrix åpnet Van Gogh-utstilling på Munchmuseet

Utstillingen overtar for den kontroversielle Munch + Melgaard.

ÅPNET UTSTILLING: Her er Dronning Sonja og prinsesse Beatrix av Nederland foran henholdsvis Vincent van Gogh og Edvard Munchs selvportrett. De åpnet den store Munch+Van Gogh-utstillingen, som skal henge i sommer, sammen med Oslos ordfører Fabian Stang og museumsdirektør Stein Henrichsen.Alle foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

(Dagbladet): Prinsesse Beatrix av Nederland og dronning Sonja av Norge har åpnet den store «Van Gogh+Munch»-utstillinga på Munchmuseet i Oslo.

De to kongelige fikk deretter se den store utstillingen, som er et samarbeid med Van Gogh-museet i Amsterdam og også omfatter verk som er utlånt fra andre museer og private samlere.

Van Gogh og Munch ble begge født på midten av 1800-tallet og regnes som blant ekspresjonismens mest sentrale kunstmalere, men det skal være første gang de to kunstnerne «setter hverandre stevne» på denne måten.

Utstillingen overtar etter den kontroversielle «Melgaard+Munch»-utstillingen, der Edvard Munch ble kontrastert med en av vår tids mest omtalte kunstnere, Bjarte Melgaard. Den ble en stor suksess med over 30 000 besøkende, men også stemplet som uverdig av en av Edvard Munchs etterkommere.

Utstillingen kan sees på Munch-museet i Oslo fram til 6. september, da den blir flyttet til Van Gogh Museum i Amsterdam høsten 2015.

Etter Van Gogh-utstillingen kommer «Munch+Vigeland» på Munch-museet i oktober. Da er det Gustav Vigeland-kunst som skal vises sammen med «Skrik»-mesteren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media