Dronning Sonja valgte Snåsamannen-biograf

Blir hennes biografi også bestselger?

FÅR BIOGRAFI: Dronning Sonja har valgt fjorårets mest suksessrike biograf til å skrive livshistorien sin. Her sammen med danske Dronning Margrethe i Holmenkollen i fjor. Foto: ARNT E. FOLVIK
FÅR BIOGRAFI: Dronning Sonja har valgt fjorårets mest suksessrike biograf til å skrive livshistorien sin. Her sammen med danske Dronning Margrethe i Holmenkollen i fjor. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dronning Sonja får sin egen biografi. Og det er ikke hvem som helst som har fått oppdraget. Dronningen har selv bestemt hvem som skal få skrive biografien, og valget falt på forfatter Ingar Sletten Kolloen.

Han er særlig kjent for biografiene om Knut Hamsun og Snåsamannen - sistnevnte ble Norges aller mest solgte bok i fjor.

Kjent hverandre lenge- Kolloen og dronningen har kjent hverandre lenge. De jobbet sammen med kulturprogrammet til Lillehammer-OL og lignende tidlig på 90-tallet, sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen til Dagbladet.no.

- Så hans suksess med «Snåsamannen» har ikke hatt noe å si?

- Jeg skal ikke gå inn i dronningens beveggrunner, men de har kjent hverandre lenge, sier Hagen.

Geir Mork, direktør i Gyldendal, som skal gi ut boka, er svært fornøyd med dronningens valg.

- Jeg synes det er et veldig godt valg. Både Kolloen og Gyldendal har ønsket å gå inn i dette prosjektet i flere år, forteller han.

- Interessant å snakke medIngar Sletten Kolloen sier til Dagbladet.no at han allerede har hatt noen innledende møter med dronningen i forbindelse med boka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer