Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Dronningen av sjekkheftejournalistikk»

Slik omtales Dorthe Skappel i ny dokumentarbok om TV2.

Omtales i bok Dorthe Skappel, programleder i TV 2, kalles "dronningen av sjekkheftejournalistikk" i den rykende ferske boka om TV 2s historie, "Se hva som skjedde". 
Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
Omtales i bok Dorthe Skappel, programleder i TV 2, kalles "dronningen av sjekkheftejournalistikk" i den rykende ferske boka om TV 2s historie, "Se hva som skjedde". Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

I dag kom dokumentarboken «Se hva som skjedde — historien om TV2», skrevet av Dagens Næringsliv-journalistene Gøran Skaalmo og Bjørn Eckblad.

Boken tar for seg TV2s 20 år lange dramatiske og til tider konfliktfylte historie, og en av TV2-profilene som får passet sitt påskrevet i boka er «God kveld Norges» Dorthe Skappel.

«Dronningen av sjekkheftejournalistikk i Norge er nemlig ingen ringere enn TV2s egen glamourreporter Dorthe Skappel», skriver forfatterne i et avsnitt om betalingsjournalistikk, altså at kilder får betalt for å stille til intervju.
 
I 2006 mistet nemlig økonomireporteren Anita Fleime jobben, da det kom frem at hun hadde betalt den straffedømte bedrageren Ole Christian Bach for et intervju, skriver de.
 
Men dette er regler som bare gjelder for noen, heter det i boka.
 
-Gir kjendiser reiser Forfatterne skriver nemlig at «God kveld Norge» betaler for eksklusive og eksotiske reiser for utvalgte kjendiser. Blant andre skal God Kveld Norge ha betalt ferie og lommepenger i Bali for eks-TV2eren Fridtjof Wilborn og hans nye kjæreste, noe som i følge forfatternes kilder i TV2 kostet 120 000 kroner.

To andre kjendispar skal også ha vært med til Bali, da God Kveld Norge for å spare penger gjerne tar med flere kjendiser om gangen ut på reise, heter det i boka.

- Rasende over at Wilborn fikk gratis ferie Innslaget med Wilborn ble ikke vist på tv. Ifølge forfatterne ble TV2-ledelsen rasende da de oppdaget at Wilborn som hadde fått sparken og kostet kanalen mye, plutselig var på heisatur med Skappels redaksjon.

Videre i boka er det nevnt en rekke kjendiser som skal ha vært på tur med God kveld Norge, «kjøpt med en fin ferie og lommepenger».

Skappel: - Ingen kommentar Dagbladet har vært i kontakt med Dorthe Skappel, men hun ikke ønsker å kommentere påstandene. Det har ikke lykkes Dagbladet å få kontakt med Fridtjof Wilborn.

Sjefredaktør i TV2 sier i boka at God Kveld Norge er et underholdningsprogram, og at det er de som definerer rammene for innslagene.

- Da dekker vi selvsagt kostnadene. Intervjuobjektene er kjente mennesker som er vant til å omgås media, og fullt ut i stand til å sette grenser, sier Hildrum.

Fikk tur: Ifølge den ferske boka om TV 2 ble  Frithjof Wilborn påspandert tur til Bali med kjæresten av TV 2. Ledelsen ble rasende da de hørte at den eks-ansatte hadde fått ferie gratis, skriver forfatterne.   Foto:Mette Møller/Dagbladet
Fikk tur: Ifølge den ferske boka om TV 2 ble Frithjof Wilborn påspandert tur til Bali med kjæresten av TV 2. Ledelsen ble rasende da de hørte at den eks-ansatte hadde fått ferie gratis, skriver forfatterne. Foto:Mette Møller/Dagbladet Vis mer

Under pressekonferansen i dag fortalte forfatterne at det er fire hovedhistorier i boka:

Dramaet rundt ledelsens vingeklipping av Dan Børge Akerø, grådigheten hos eierne Schibstedt og Egmont og hvordan de forsøkte å plyndre TV2, hvordan TV2-sjef Alf Hildrum gikk bak ryggen på styret og kjøpte rettighetene til Tippeligaen i 2009, og sist hva som foregikk i kulissene da Telenor i vinter solgte sine eierandeler i TV2 til Danmark.

Foto: Font Forlag
Foto: Font Forlag Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media