Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dronningen av Sommer-Norge

Anne-Kat. Hærland er sommershowenes dronning, og inviterer gjerne den andre dronningen til Tønsberg. Men billetten må Sonja betale selv.

- Hytta deres er like i nærheten. Så hvis de sitter der en kveld og ikke har noe å gjøre, ungene er fløyet fra redet og alt det der, kan de ta seg en tur. Hvis det ikke er utsolgt. De får kjøpe billettene sine selv, de har råd til det, og hvis jeg skal gi bort billetter til noen, skal de være skikkelig fattige, sier Anne-Kat.

Den bitre

Kommer kongeparet, får de høre svigersønnen uthengt. Anne-Kat. skal nemlig bruke materiale fra «Jeg er ikke Dina» i sin del av showet. Hun er jo «Sommerklubben»s bitre.

- Otto er den slemme, jeg er den bitre og Tommy den blide. Thomas er konferansier og den som binder det hele sammen. Det er det vi burde ha hett, «Den slemme, den bitre og den blide». Det norske svaret på «The Good, the Bad and the Ugly», sier hun.

Det er første gang hun, Tommy Steine, Thomas Giertsen og Otto Jespersen spiller sommershow. Anne-Kat. og Tommy kommer med delvis nytt og delvis brukt materiale, Otto kommer med smakebiter fra showet han skal ha til høsten, og Thomas må skrive nytt for at det skal passe mellom de andre. «Sommerklubben» blir ikke sommerrevy på den tradisjonelle måten.

- Vi kommer ikke til å spille sketsjer. Men det kan jo hende vi kommer på scenen samtidig, sier Anne-Kat.

Venneklubb

«Den slemme, den bitre og den blide» ble ikke vurdert som navn. Det ble til gjengjeld en sammensetning av alle shownavnene til de fire komikerne. Men i stedet for at hun som ikke er Dina skulle ta pirattaxi med Tommy og litt tiger fremad i alle retninger, ble det altså «Sommerklubben».

- Det er sommer, vi spiller på Hotell Klubben, og vi er en slags klubb. Alle kommer med sitt, sier hun.

- Thomas har du jobbet med, han regisserte «Jeg er ikke Dina». Hvor godt kjenner du de andre?

- Veldig godt. Otto har jeg kjent i ti år. Tommy har jeg kjent i fem. Komiker-Norge er ikke stort, alle kjenner hverandre. Jeg har drukket øl med alle. Bortsett fra Thomas. Han er så skikkelig, sier Anne-Kat.

Penger

Hvem som kom med ideen til showet, vet hun ikke, men de fire har lenge snakket om å gjøre noe sammen. Nå passet det. Alle hadde lyst.

- Så dette er noe dere gjør for moro skyld, og ikke for pengene?

- Morsomt spørsmål. Vi gjør det selvfølgelig for pengene. Dette er jobben vår. Du får lønn for å intervjue meg, hvis jeg leier en rørlegger, får han betalt. Sånn er det med denne jobben også. Vi tjener greit, men ikke mer i Tønsberg enn i Oslo.

- Og etterpå? Blir det Smuget?

- Sånn at Thomas og Otto kan tjene masse penger på oss? Nei, Smuget blir for lite. Vi er ikke små noen av oss. Thomas er den minste. Dessuten har vi et femkvinners band på scenen. Men om det blir Oslo? Det vet jeg heller ikke. Ingenting er avtalt ennå, og alle har prosjekter etterpå. Jeg skal på turné, Otto har premiere 8. oktober. Jeg tror ingen av oss har tid før jul. Men har vi lyst, klarer vi det. Man har alltid tid til det man har lyst til, sier Anne-Kat. Hærland.

Akkurat nå er det sommershow i Tønsberg hun har lyst til. Og selv om det er mye å hente i «Jeg er ikke Dina», blir det noe nytt også. Anne-Kat. skal følge med i nyhetsbildet. Som hun sier det:

- De kan jo ikke få døpe den ungen helt ubemerket.

ANNE-KAT.S SOMMER: Det regner i Oslo, men i Tønsberg skal det bli sommer og sol. - Det gjør ikke noe om det blir regn. Da går folk inn og ser på oss, sier Anne-Kat. Hærland. For første gang skal hun spille sommershow.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media