Dronningen danker ut Pushwagner

Dronning Sonjas grafiske verker i Galleri Nicolines hus i Kragerø går som varme hvetebrød. På to dager har hun solgt 250 bilder.

SALGSREKORD:Dronning Sonja og gallerieier Eirin Wartiainen kan glede seg over formidable salgstall. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SALGSREKORD:Dronning Sonja og gallerieier Eirin Wartiainen kan glede seg over formidable salgstall. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LANGESUND (Dagbladet): Dronning Sonjas første separatutstilling, som åpnet offisielt lørdag 13. juli, havner trolig helt på salgstoppen hva utstillinger angår. Ifølge gallerieier Eirin Wartiainen har Hennes Majestet satt en form for norgesrekord.

- Dronning Sonja har detronisert Pushwagner, som tidligere hadde salgsrekord. I alt 250 grafiske verker ble solgt i helga. Dette er noe av det råeste som noen gang er gjort, forteller Eirin Wartiainen.

Hun legger til at galleriet i Kragerø har gode referanser å vise til, når det gjelder fine salgstall for utstillende kunstnere, og kaller det magisk.

Salget foregikk over noen få ettermiddagstimer på lørdag og tre timer på søndag. Wartiainen forteller at hennes sønn Thomas knapt fikk sett eller snakket med gjestene, fordi han måtte ordne salgene.

- Det var ganske hektisk her til tider, sier hun.

Hemmelig salgssum - Har du noen idé om hvor mange penger det dreier seg om?

- Nei, vi har ikke en gang rukket å tenke på det. Dessuten er vi blitt anmodet av Dronningen om ikke å gå ut med det tallet, forklarer Eirin Wartiainen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer