Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dronningen vant

- Vant «Dancing Queen»? Det overrasker meg ikke. Sangen er også en av mine favoritter, sier Björn Ulvaeus til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 1000 personer har deltatt i konkurransen om hvilken låt som er ABBAs beste på Dagbladet :på nettet. I går ettermiddag ble vinnerlåta kåret: «Dancing Queen» fikk hele 17 prosent av stemmene.

«Thank You For The Music» var en god nummer to med 15 prosent, mens «Winner Takes It All», «Waterloo» og «Fernando» tok de neste plassene.

- «Thank You For The Music» på andreplass? Det må skyldes at det er 25 år siden vi slo igjennom - og nostalgien rundt «Mamma Mia!»-musikalen, sier Ulvaeus på telefon fra sitt ene hjem utenfor London. Her har han hvilt ut etter premieresukessen med «Mamma Mia!» i London.

- Den ABBA-låta jeg liker best nå er den helt ukjente ABBA-låta «Slipping Through My Fingers». Jeg synes også scenen med denne sangen i «Mamma Mia!», der mor grer håret på datteren på bryllupsdagen, er så vakker. Ellers er det «S.O.S.», «Winner Takes It All» og selvsagt «Mamma Mia» som jeg synes er best.

- Blir du aldri lei av å høre ABBA?

- Njo, men jeg hører nesten ikke på ABBA. Jeg hører nesten ikke musikk, bare det ungene mine spiller.