Anmeldelse: Nicki Minaj - «Queen»

Dronningens nye klær

Nicki Minaj mislykkes i å bevise hvorfor hun fortsatt er rappens «Queen».

AVKLEDD DRONNING: Den en gang så dominante rap-monarken Nicki Minaj sitter ikke lenger like stødig på tronen. Foto: Young Money / Republic
AVKLEDD DRONNING: Den en gang så dominante rap-monarken Nicki Minaj sitter ikke lenger like stødig på tronen. Foto: Young Money / Republic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Siden subkulturen først så dagens lys i Bronx en gang for rundt 45 år siden, har hiphop vært båret fremover av en kombinasjon av både genuin og påtatt selvtillit. I et slikt konkurranseklima er det altså ikke rart at vi så og si aldri har opplevd en eneste oppriktig abdikasjon.

De gamle heltene er fortsatt helter i sine egne hoder, nedlatende oppgitt over nye generasjoner, og mer enn villige til å fortelle hvorfor de fortsatt er konger til enhver øst-europeer, japaner eller nordmann som fortsatt er villig til å betale penger for å se dem live.

Interessant nok er det også nettopp Bronx som det seneste året har utfordret en av rappens mest dominante troner.

For mens Nicki Minaj har vært den udiskuterbare dronningen siden hun massakrerte sin konkurranse på begynnelsen av 10-tallet, skulle det bare en sjarmerende og usannsynlig dyktig realitystjerne til for å true hennes posisjon. Flere vil nok også si at Cardi B for lengst har tatt over for den selverklærte barbien, og skal vi tro av Minaj’ fjerdealbum «Queen», føler hun seg nok innerst inne truet av sin nye utfordrer. I tillegg til den bastante tittelen, virker det i alle fall som om annenhver setning her er rettet mot Bronx-rapperen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer