Dronningglans

Du skal se at trøbbelpiken Mette-Marit og sønnen Marius er akkurat det den norske kongefamilien trenger. At kronprins Haakons valg ikke bare er godt, ektefølt og moderne, men også en «salgsmessig» genistrek?

I går sjarmerte lille Marius (snart fire) i alle fall dronning Sonja aldeles i senk under julefotograferingen på Kongsseteren. Marius fikk dronningen ned på kne for å sjekke tennene til isbjørnskinnet. Marius fikk dronningen til å le hjertelig. Reportasjene strålte.

Madonna

Over til den aller største dronningen: Madonna. I dag gifter verdens råeste superbabe seg som kjent med regissør Guy Ritchie i den skotske landsbyen Dornoch. I går ble sønnen Rocco døpt. Musikk- og medieverden er i ekstase, over tusen pressefolk jakter på popikonet og familien.

I går klokka 22.00 bød NRK1 på et eksklusivt intervju med Madonna. At NRK kunne tilby en slik godbit, ja et scoop, akkurat denne kvelden, var sensasjonelt bra.

Madonna er alle musikkjournalisters drømmeintervjuobjekt, mange ville gladelig ofret den venstre hånda. Per Sundnes fikk den eksklusive muligheten, men utnyttet han den?

Litt for lett

Nei, og ja. Sundnes stilte forutsigbare, tamme og musikkfaglig korrekte spørsmål. Kanskje var disse de eneste han fikk tillatelse til å stille? Madamens private sfære var uansett ikke et tema, og det var selvsagt synd. Kanskje burde Sundnes nøyd seg med å være producer og overlatt intervjuet til en litt dristigere, mer dreven intervjuer?

Men skitt au. For det halvtimes lange programmet var rålekkert. Sekvensene fra videoene (for noen videoer hun har laget - sjekk den nye!) var ekstremt delikat og proft produsert.

Og Madonna framsto sympatisk, klok og avslappet. Den voksne Madonna. Og dessuten hater hun Bush. Og elsker Guy. Og har beholdt mellomrommet mellom tennene.