Dropp OL - la oss spille trompet!

La oss skape et nasjonalt orkester av fem millioner trompetister. Verden har aldri sett maken!

KNAPP TID: «Hadia Tajik; sett dette på agendaen mens du ennå er minister», skriver artikkelforfatteren. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix
KNAPP TID: «Hadia Tajik; sett dette på agendaen mens du ennå er minister», skriver artikkelforfatteren. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB ScanpixVis mer
Debattinnlegg

Jeg savner politikere med et prosjekt, en visjon og hårete mål. Noe som vekker begeistring og engasjement. Jens forsøkte seg med en månelanding - som endte med et mageplask. Det eneste som vekker politikernes begeistring er de årvisse OL-søknadene.

Hvorfor har de ingen selvstendige ideer? Hvorfor er det bare idrettsbevegelsen som klarer å fremme forslag som koster flesk og begeistrer folket?

Jeg har aldri spilt i skoleorkester, ei heller aldri ønsket å gjøre det. Jeg har heller ingen midler plassert i virksomheter som produserer trompeter.

Håper derfor jeg blir trodd på at det ikke ligger egeninteresser i mitt forslag om å skape et nasjonalt orkester av fem millioner trompetister.

Tiden til grunnlovsjubileet i 2014 er kort, så kanskje må vi skyte det litt ut i tid. Tenk hvilken kostbar galskap! På slaget klokka ni 17. mai 2014 eller 2015 avspilles «Ja, vi elsker» på trompet av et samlet folk.

Hva med opplæring via TV og Internett med lærere fra hver verdensdel, eller en representant for hver av de store religioner?

Positive ringvirkninger er produksjon av en anselig mengde trompeter, og bredbånd til alle norske hjem slik at vi sikrer «synkron» opplæring. Dette favner nesten alle, unntatt spedbarn og kolsplagede. Dette vil legges merke til!

Verden har aldri sett maken, og vil antakelig ikke se det igjen. TV-rettigheter for innlæringsperioden og selve avspillingen kan selges til høy pris.

Vi vil fremme interessen for musikk, øke rekrutteringen til korpsene og kanskje legge grunnlaget for noen nye verdensstjerner. Folkehelsen vil se positive effekter av bedret lungekapasitet og trivsel i de tusen hjem. Arbeidsledige kan se en mening med tilværelsen. De er med på det store prosjektet!

Hva med etterbruken? Gratis trompeter for alle norske korps i mange år framover. En andel av instrumentene kan også doneres til kunstnere som kan konkurrere i en nasjonal trompetskulpturkonkurranse. Regjeringens trompetkomité bør begynne sitt arbeid.

Hadia Tajik; sett dette på agendaen mens du ennå er minister! Tiden er knapp.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.