Dropp ordføreren!

Oslo Ap bør ha Raymond Johansen som toppkandidat alene.

BYRÅDSLEDERKANDIDAT: La Raymond Johansen fronte Oslo Arbeiderparti alene, mener artikkelforfatteren.
BYRÅDSLEDERKANDIDAT: La Raymond Johansen fronte Oslo Arbeiderparti alene, mener artikkelforfatteren.Vis mer
Debattinnlegg

Oslo Arbeiderparti vant sitt siste kommunevalg siden 1991. Ved valgene i 1995, 1999, 2003, 2007 og 2011 var det ulike kandidater som frontet både byrådsleder- og ordførerposten. Andre har i samme periode hatt 2 byrådslederkandidater og 2 ordførerkandidater - Oslo Ap har hatt 3 byrådslederkandidater og 5 ordførerkandidater. Nå seiler Raymond Johansen opp som byrådslederkandidat - la det være den toppkandidaten man nominerer. Benytt 2015-valget til å ta et unikt initiativ til å revitalisere byparlamentarismen - og la være å nominere ordførerkandidat.

Det er på tide å få en revitalisering av styringsstrukturen tilbake, fokus på ordfører forvirrer velgerne. Tanken er å ha et parlamentarisk styringssystem som i Stortinget - ved stortingsvalg nomineres ikke stortingspresidenter, men velges av Stortinget etter valget. Slik bør det også være i Oslo: Fokuser på Byrådsmakten og - ledelsen. Oslo trenger nå en vitalisering av styringssystemet for å kunne møte de enorme muligheter og utfordringer byen får. Det massive presset og befolkningsutviklingen i Oslo må møtes med en innovativ dynamisk bypolitikk. Da må fokuset være på politiske utfordringer - ikke hvem som klipper hvilke snorer.

Et mer politisert Oslo Byråd, hvor realpolitikken legges og tas, ønskes fra mange av oss velgere. Byparlamentarismen må revitaliseres på en slik måte at premissene, initiativene og mulighetenes handlingsrom legges i det rommet hvor det er mulig. Oslo Arbeiderparti har ikke vært i det «rommet» siden 1997- nå er mulighetene der med hele Oslos Raymond. Da må fokus stå 100 prosent på han!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.