Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dropper album i frykt for hevn

Deepika har ertet på seg ortodokse muslimer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Folk som jeg kunne ha samarbeidet med blir redde, usikre og nervøse. Ingen vil bli dratt inn i noe som er så sensitivt og kontroversielt, sier Deepika Thathaal, alias Deeyah, til VG.

Popartisten sliter med karrieren etter at hun nok en gang har ertet på seg muslimer med en musikkvideo hvor bilder av kneblede kvinner vises på Deeyah nakne rygg. Dette har blitt for sterk kost for flere ortodokse muslimer, og nå har Deeyah med seg livvakter når hun beveger seg utendørs i London, skriver VG.

Tidligere har Dagbladet.no skrevet om at britiske muslimer mener truslene mot Deeyah bare er et pr-stunt, og at hun ikke er muslim, men hindu. Dette avviser Deeyah :

- Når Muslim Counsil of Britain hevder at jeg ikke er muslim, men hindu på grunn av at navnet Deepika er indisk, blir det latterlig. Kan de ikke bare ta en telefon? Hvorfor skulle jeg lyve om det? sier Deeyah.

Nå har Deeyah verken plateselskap, distribusjon eller støtte fra tv eller radio. Karrieren er rett og slett stoppet opp. Men Deeyah sier provokasjonene fra videoen er gjennomtenkt:

- Denne gangen provoserer jeg med overlegg, selv om mange advarte meg og sa at jeg ikke burde blande politikk i det. Men etter å ha blitt kalt for hore i årevis, lar jeg videoen snakke for meg. Jeg gjorde det for å kunne puste. Det handler ikke lenger om å selge plater, sier Deeyah til VG.

Hysj: Deeyah skal ha mottatt trusler fra ortodokse muslimer. Foto: Espen Røst
Hysj: Deeyah skal ha mottatt trusler fra ortodokse muslimer. Foto: Espen Røst Vis mer
Frykter hevn: Deepika «Deeyah» Thathaal har måttet droppe sitt nyeste album på grunn av trusler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!