Dropper dronninghyllest

Sex Pistols vil ikke gjenta bedriften fra 1977 likevel.

3. juni har dronning Elisabeth sittet på den engelske tronen i 50 år. I den anledning hadde eks-pønkerne i Sex Pistols planlagt en egen hyllest til sin regent i form av en gjenforeningskonsert.

Nå blir det ikke noe eldreopprør fra John Lydon & co likevel.

- De hadde rett og slett ikke lyst til å spille den helgen likevel, opplyser manager John Giddings ifølge musikkavisa nme.com.

Arrestert

Dermed blir det ingen kopiering av «dronninghyllesten» fra 1977. Mens resten av det erkerojalistiske Storbritannia feiret dronningens 25-årsjubileum, rigget Sex Pistols i gang konsert på en båt midt i elva Themsen i London. På spillelista sto også den BBC-forbudte hit'en «God Save the Queen».

Ordensmakten syntes ikke ideen var særlig god og arresterte liksågodt hele bandet, samt manager Malcolm MacLaren. Hele opptrinnet ble foreviget i filmen «The Great Rock'n Roll Swindle».

Én konsert

Manager Giddings opplyser at gruppa likevel skal gjenforenes for en konsert i løpet av sommeren. Tid og sted er foreløpig ikke planlagt.

Originalbesetningen med Jonny Rotten (nå John Lydon), Steve Jones, Paul Cook og Glen Matlock gjenforente seg for en kortere periode i 1996 også. Ikke alle likte at herrene, nå i 40-åra, begikk en såpass lite pønkete handling som å gjenforene seg for penger. Og da bandet la turen innom Roskilde-festivalen, var ikke alle flaskene og spyttklysene som ble slynget opp på scenen ment som smiger.

Dronningjubileet slipper uansett ikke helt uten en oppmerksomhet fra gutta. 27. mai gis «God Save the Queen» ut på nytt.

<B>ELDREOPPRØR:</B> Verdens mest omtalte pønkeband gjorde et bare delvis vellykket comeback i 1996. Her fra Finland.