Dropper film etter machete-slagsmål

To kinokjeder i Storbritannia trekker filmen «Blue Story» etter at bevæpnede ungdommer dukket opp på visning. Beslutningen får mange til å se rødt.

MACHETE: Politiet konfiskerte to macheter etter et masseslagsmål på en kino i Brimingham i England. Video: @_rachaelallison Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I kjølvannet av en machete-slåsskamp på en kino i Birmingham har de britiske kinokjedene Vue og Showcase besluttet å trekke filmen «Blue Story» fra kinoprogrammene sine. Det melder avisen The Guardian.

Vue, som har 91 kinoer spredt over Storbritannia og Irland, sier i en pressemelding at de opplevd mange uheldige hendelser i forbindelse med filmen, som handler om gjengvold.

Det toppet seg lørdag kveld i Birmingham, da rundt 100 ungdommer, noen av dem væpnet med macheter, dukket opp på kinoen - samtidig som familier var på plass for å se premieren av Disney-filmen «Frost 2».

13-åring arrestert

Blant de arresterte er ei 13 år gammel jente og en 14 år gammel gutt. Sju politimenn har fått mindre skader, ifølge The Independent. Det er ukjent om det var en forhåndsplanlagt slåsskamp, eller om det skjedde spontant.

Søndag meldte Vue at de umiddelbart trekker tilbake «Blue Story» fra alle sine kinoer, i frykt for liknende episoder. Avgjørelsen begrunnes med at «sikkerheten til våre kunder og ansatte er alltid vår førsteprioritet».

Kort etter fulgte kjeden Showcase i Vues fotspor, og tok ned filmen også fra sine kinoer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer