Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dropper innspilling i Brick Lane

Politiet anbefalte filmskaperne å holde seg unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Innspillingen av filmen «Brick Lane» vil ikke bli spilt inn i bydelen med samme navn, etter at bydelens innbyggere fra Bangladesh har protestert, melder BBC.

- Vi har blitt fortalt av politiet og bydelsrådet at det trolig er best å ikke filme der, sier en talskvinne for Ruby Films, som lager filmen.

Bakgrunnen for konflikten er Monica Alis bok, «Brick Lane», som filmen baserer seg på. Boken handler om en kvinne fra Bangladesh, som blir sent til London for å bli giftet bort i et arrangert ekteskap.

Denne historien forarger mange av innbyggerne i Brick Lane, og Ruby Films har derfor valgt å høre på innbyggerne og politiets råd:

- Vi vil ikke dra til et sted hvor vi ikke er ønsket, eller sette noen i fare, sier hun.

For de som bor å bydelen, blir dette oppfattet som en seier:

- Dersom de har bestemt seg for å dra herfra, og ikke filme her, er det en seier for samfunnet her, sier leder for Brick Lane Business Association, Mahmoud Roug til BBC.

Han sier at boken gir et feil og dårlig inntrykk av bydelen:

MULTIETNISK: I områdene rundt Brick Lane bor det innbyggere fra mange land. Bengaler utgjør en stor gruppe, og mange av dem er fornærmet av Monica Alis bok. Foto: AGNETE BRUN
MULTIETNISK: I områdene rundt Brick Lane bor det innbyggere fra mange land. Bengaler utgjør en stor gruppe, og mange av dem er fornærmet av Monica Alis bok. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

- Befolkningen i Brick Lane føler seg ydmyket, og filmskaperne burde holde seg unna, sier Roug.

Da Alis bok kom i 2003, ble den svært godt mottatt, men ikke blant de bangladeshiske innbyggerne i Brick Lane. I 2003 kalte en forening for bengaler i Storbritannia boken en «forkastelig fornærmelse».

Nå jobber filmselskapet med å finne et nytt sted å spille inn eksteriør-scenene:

- Vi vil bare få gjort filmen ferdig, sier talskvinnen for filmselskapet.

- Når filmen er ferdig og folk kan se den, vil vi gjerne åpne for dialog om den, sier hun.

<B>FORFATTEREN:</B> Monica Ali skrev boken «Brick Lane». Filmen spilles inn av Ruby Films.