Dropper klærne for øl

Rogalendinger bruker pengene sine på uteliv.

(Dagbladet.no): Rogalendinger bruker mer penger på øl, sprit og uteliv enn på klær og sko. Fylket ligger godt over landsgjennomsnittet når det gjelder alkohol, tobakk og uteliv, melder Aftenbladet.no.

I gjennomsnitt bruker hver husholdning i Rogaland 23.000 kroner på alkohol, tobakk, uteliv og hotell. Landsgjennomsnittet er 20.700 kroner, ifølge Aftenbladet.no.

- Før var det folks forhold til kristendom, bedehusene og ikke minst Gud som var årsaken til at folks alkoholforbruk var minimalt. Men de siste 20-30 årene har dette forholdet blitt betraktelig myket opp. Det har ført til at det har skjedd kolossale endringer i drikkemønsteret til rogalendinger, sier sosiolog ved Universitetet i Stavanger Erik Fossåskaret til Aftenbladet.no.

Forskningsleder ved Rogalandsforskning, Sverre Nesvåg, forklarer rogalendingens nyvunne utadvendthet med at de er blitt mer internasjonale.

- Rogalendinger er ekstremt internasjonalt orienterte. Vi reiser og ferierer som aldri før, inntrykkene fra resten av verden tar vi med oss hjem, sier han til Aftenbladet.no.

Med fare for å skuffe alle de som nå står klare til å teste utelivet i Stavanger, har vi pålitelige kilder som hevder at selv om rogalendingene bruker mer penger på uteliv enn på klær, går de aller fleste av dem fullt påkledde på byen.

SÅ MYE HADDE JEG...:</B> Rogalendingene bruker mer penger på uteliv enn på klær.