Dropper kult-show med Teigens GP-null

Snart skal engelskmennene godte seg over Jahn Teigens beryktede Grand Prix-null igjen. Men NRK kommer ikke til å sende Channels 4s skjeve blikk på melodikonkurransen.

- Channel 4 er for trege med å garantere at programmet blir ferdig i forhold til vår planlegging, derfor måtte vi ta det ut av den foreløpige sendeplanen, sier Niels Bierge, innkjøper i NRKs underholdningsavdeling.

NRK bestilte programmet allerede for et halvt år siden, og planen var å sende det fredag 8. mai - som en opptakt til den internasjonale Grand Prix-finalen 9. mai.

Bierge beklager at norske seere dermed ikke får med seg Eurovision Special, en 50 minutter lang spesialutgave av Channel 4s serie «Eurotrash».

- Programmet ville vært svært interessant for nordmenn, som er så interessert i Grand Prix, sier han.

Jahn Teigen har en selvskreven plass i Eurovision Special. I England huskes han fremdels som den spinnville nordmannen som presterte å få null poeng. Channels 4s produksjonsselskap har gjort nye opptak med ham både i Norge og England.

Programmet inneholder også intervjuer med andre Grand Prix-deltagere, og artister som Pet Shop Boys skal gjøre nye tolkninger av «klassiske» Grand Prix-schlägere. I England skal innslaget sendes i begynnelsen av mai. Hvis programmet viser seg å bli av den tidløse sorten, vil NRK vurdere det på nytt med tanke på sending neste år.