Dropper Oasis og Quart

Oasis er for alvor i ferd med å slå sprekker. I går ble det kjent at storebror Noel Gallagher slutter å turnere med bandet. Dermed kommer Liam og resten av Oasis til sommerens Quart-festival uten sin ubestridte leder.

I går ettermiddag kom følgende melding på Oasis' offisielle hjemmeside:

Noel Gallagher har bestemt seg for å slutte med all oversjøisk turnévirksomhet med Oasis - med umiddelbar virkning, men ønsker å opptre med bandet på de planlagte konsertene i Storbritannia seinere i sommer.

Noel skal også være drittlei drikkinga til broder Liam. Dermed vil Oasis denne sommeren presentere seg i en A-versjon og en B-versjon. A-versjonen med Noel gir bandets engelske fans det de vil ha. Quart-publikummet og resten av Fastlands-Europa får en B-versjon med Matt Deighton som erstatter for sjefen. Oasis kan for alvor være på vei mot stupet.

Uberegnelige

Gårsdagens melding er trolig en seier for briter med sans for gammel-imperialistisk tankegang, men et stort tap for publikum i Norge som ventet på Gallagher-brødrene som sommerens store festivalattraksjon.

- Å miste en av Gallagher-brødrene er som miste halve Oasis. Vi begynte å ane uro nå i helga, da trommisen ble sjuk og bandet måtte avlyse en konsert i Barcelona. Men en trommis kan man alltids erstatte. En gitarist som skaper soundet er det verre med.

- Men blir ikke både dere som festival og publikum snytt nå? Man får jo ikke den varen man har betalt for.

- Jo, det blir vel litt som å kjøpe en triniton og ikke få med fjernkontrollen. Vi ser ikke så lyst på det her. Men på den annen side er jo gutta så uberegnelige at man kan håpe Noel kommer med igjen.

Ikke forsikret

- Oasis krevde skyhøye forsikringssummer fra dere. På hvilken måte er dere forsikret mot at hele bandet ikke kommer?

- Man kan forsikre seg mot kanselleringer, men det koster det hvite ut av øyet. Summene er ganske hysteriske og vi tar oss ikke råd til det.

- Dere er ikke redde for at hele Oasis legges ned i god tid før Quart-festivalen?

- Magefølelsen er ikke direkte behagelig. Indikasjonene er mange på at hva som helst kan skje. Dersom hele bandet går ad dundas nå, er det ingen som vil fortvile mer enn oss. Da vil vi i så fall bli nødt til å finne en erstatter, sier Pål Hetland.

TRØTT AV OASIS: Noel Gallagher skal slutte å turnere oversjøisk med broren Liam og resten av Oasis. Dermed er det en redusert utgave av gruppa som kommer til Quartfestivalen i sommer.